Decembrie 2016

31 Decembrie 2016

Sâmbătă, 31 decembrie 2016, la trecerea în Anul Nou 2017, la Catedrala arhiepiscopală ”Sf. Cuv. Parascheva” din Roman, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, înconjurat de preoții consilieri și inspectori de la Centrul eparhial, de preoți din Protopopiatul Roman și de cei ce slujesc la Catedrală,  a săvârşit, începând cu ora 23.30, slujba Acatistului Domnului Iisus Hristos şi slujba de Te Deum, ca ofrandă de mulţumire  pentru anul ce a trecut şi ca binecuvântare a lui Dumnezeu pentru noul an calendaristic civil.

31 Decembrie 2016

Programul liturgic la Catedrala arhiepiscopală

„Sf. Cuvioasă Parascheva” din Roman

31 ianuarie 2016 - 10 ianuarie 2017

30 Decembrie 2016

Urare Poporului român și Ortodoxiei românești, cu prilejul Anului  Nou  - 2017, alcătuită de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

30 Decembrie 2016

Cu prilejul Anului Nou 2017, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim adresează binecuvântarea Sa arhierească tuturor fiilor și fiicelor duhovnicești din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

30 Decembrie 2016

Postul Nașterii Mântuitorului Hristos ne-a oferit tuturor prilejul a de fi mai buni, de a dărui și a de face altora viața mai frumoasă. Primind model de la Tatăl Ceresc, trimițând în lume pe Însuși Fiul Său, Cel Unul – Născut, numeroși clerici și monahi, alături de fiii și fiicele lor duhovnicești, au sprijinit asociația de la Hârja, instituție social – filantropică a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, care funcționează cu binecuvântarea și implicarea directă a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim.

28 Decembrie 2016

Parohia Ortodoxă Lazaret Bacău, în parteneriat cu Fundația ”Episcop Melchisedec”-Filiala Bacău, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a derulat programul ”Ajuta-l pe Moș Crăciun”, ajuns la a 3-a ediție. Spre deosebire de anul trecut, beneficiarii din acest an au fost copiii din parohiile Fulgeriș (Protopopiatul Sascut) și Odobești (Protopopiatul Bacău), județul Bacău, parohii care, oricât de mult și-au dorit, nu au putut oferi daruri tuturor celor aflați în nevoie. Copiii au scris scrisori în care și-au pus speranțele și dorințele, dar din care au răzbătut și cât de mari sunt nevoile și lipsurile lor.

     

27 Decembrie 2016

Preasfinţitul Părinte Iustin Hodea este de astăzi, 27 decembrie 2016, noul Chiriarh al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului. Ceremonia de întronizare a avut loc în Catedrala din Baia Mare. Delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la eveniment a fost Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop vicar patriarhal. La evenimentul istoric din viața Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, a fost prezent și IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim, care a reprezentat cu mare cinste Eparhia Romanului și Bacăului.

27 Decembrie 2016

La Catedrala Episcopală din Baia Mare va avea loc astăzi 27 decembrie, după Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, întronizarea Preasfinţitului Părinte Iustin în demnitatea de Episcop al Maramureşului şi Sătmarului. Ceremonia va fi oficiată de un sobor de ierarhi ai Bisericii noastre condus de Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului. La acest eveniment istoric, va fi prezent și IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

 

27 Decembrie 2016

Sărbătorile de iarnă cu miros de brad și clinchet de clopoței au început în dimineața zilei de 25 decembrie și pentru bunii credincioși din satul Fundu Tutovei, comuna Plopana, Protopopiatul Bacău, când întreaga creștinătate serbează Nașterea Pruncului Mântuitor.

26 Decembrie 2016

Mica obşte de maici de la Schitul "Sf. Părinți Ioachim şi Ana" de la Iteşti a avut în a doua zi de Crăciun bucuria de a-l avea ca oaspete pe IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim.

Pagini