Noiembrie 2016

30 Noiembrie 2016

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în data de 28 noiembrie, la Cinema Capitol, din municipiul Onești, s-a desfășurat o conferință în cadrul căreia s-a prezentat cartea cu titlul  "Religie și violență în Europa seculară", a domnului prof. univ. Nicu Gavriluță, decan al Facultății de Filosofie a Univesității "Alexandru Ioan Cuza" din Iași .

30 Noiembrie 2016

IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a răspuns invitației adresate de către IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, participând astfel la Dumnezeiasca Liturghie ce a fost celebrată cu ocazia hramului mănăstirii „Peștera Sf. Ap. Andrei”, situată în apropierea localității Ion Corvin, din  județul Constanța.

29 Noiembrie 2016

*Cuvânt la inaugurarea ansamblului statuar reprezentând pe Sfântul Andrei, Apostolul românilor, Roman, 29 noiembrie 2016 *

Pentru faptul că Romanul este traversat de două căi rutiere care leagă patru orașe moldave amintite la începutul acestui cuvânt, împreună cu municipalitatea am gândit ca drumurile care străbat orașul să fie prevăzute la intrarea în el cu câte un monument care să exprime sensibilitatea și specificul acestei cetăți care poartă și reflectă mai mult decât orice localitate din România numele țării sale (Roman- Romania). Rolul acestor monumente nu este acela de a suplini sau diminua importanța monumentelor  deja existente, ci de a reflecta o stare de spirit, de a exprima în formă artistică o sinteză a unor trăiri și a unei mentalități dintr-un anumit timp, din timpul în care viețuim.

29 Noiembrie 2016

IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a fost prezent în ajunul serbării Sfântului Apostol Andrei la dezvelirea ansamblului statuar care reprezintă pe încreștinătorul poporului Român. Opera de artă creată cu o înaltă precizie și finețe artistică a fost realizată de sculptorul ieșean Constantin Crengăniș. La eveniment au participat alături de Părintele Arhiepiscop, domnul Ionel Arsene, Președintele Consiliului Județean Neamț , domnul  Laurențiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman, diferiți reprezentanți ai autorităților județene și locale, mulți oameni de cultură din județ, preoți și numeroși credincioși. Moderatorul evenimentului a fost PC Preot Dragoș Munteanu, protopop de Roman.

29 Noiembrie 2016

De Ziua Naţională a României, joi, 1 decembrie 2016, în catedralele eparhiale, bisericile parohiale şi mănăstirești din ţară şi străinătate, precum şi în paraclisele şcolilor de teologie ortodoxă, la Sfânta Liturghie vor fi pomeniţi eroii neamului românesc care acum 98 de ani au înfăptuit unitatea naţională a românilor din anul 1918 şi va fi oficiată slujba de Te Deum,potrivit tradiţiei bisericeşti şi hotărârii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

29 Noiembrie 2016

În ziua de prăznuire a Sfântului Apostol Andrei, capela  cu hramul “Sf. Ap. Andrei” din Centrul comercial Arena MALL din municipiul Bacău, va  îmbrăca veşmânt de sărbătoare.

29 Noiembrie 2016

În dimineața zilei de 29 noiembrie, înaintea serbării Sfântului Apostol Andrei, IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului a binecuvântat lucrările ce au fost făcute în ultima perioada la Capela cu hramul “Sfântul Gheorghe”, ce deservește nevoilor spirituale ale elevilor care frecventează cursurile Liceului cu profil vocațional „Episcop Melchisedec” din orașul Roman.

28 Noiembrie 2016

Se împlinesc astăzi 26 de ani de la intrarea în prezentul continuu al lui Dumnezeu a Părintelui Arsenie Boca, marele duhovnic al românilor ardeleni și apărătorul dreptei credințe în ținuturile  transilvănene.
La invitația expresă a PS Gurie, Întâistătătorul acestei de Dumnezeu păzite eparhii, am trecut munții din Moldova cu preoți, călugări și călugărițe, precum și cu credincioși pelerini, pentru a veni aici, la Prislop, să cinstim cum se cuvine pe un Atlet al lui  Hristos, Părintele Arsenie, și să ne rugăm pentru el și cu el în această mănăstire care, simt, că va deveni unul dintre cele mai importante centre de pelerinaj de pe pământul românesc.

28 Noiembrie 2016

Cu binecuvântarea IPS Părinte Laurențiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului și la invitația Preasfințitului Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a participat la Dumnezeiasca Liturghie oficiată la Mănăstirea Prislop, cu prilejul comemorării a 27 de ani de la "nașterea în veșnicie" a părintelui Arsenie Boca.

27 Noiembrie 2016

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în Parohia Grozești-Oituz, pe meleagurile istoricei hotărâri: „Pe aici nu se trece!” și-a croit drum proiectul catehetic patriarhal „Calea mântuirii”. La cererea părintelui paroh Simeon Purice și a părintelui slujitor Bogdan Piștea, a fost implementat acest proiect național catehetic pentru adulți sub îndrumarea Biroului de Catehizare Eparhial.

Pagini