Septembrie 2016

30 Septembrie 2016

La împlinirea a nouă ani de Patriarhat ai Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a participat astăzi, 30 septembrie, la slujba de mulțumire oficiată în Catedrala Patriarhală din București.

30 Septembrie 2016

Privesc cum ruginesc copacii pe coline,
De parcă se îmbracă cu un alt veşmânt,
E semnul evident că toamna vine 
S-aducă rod şi pace pe pământ.

Deja hambarele-s de grâne pline,
Cu trudă adunate de pe-ntinse văi,
Din grâu curat o mamă coace pâine
Pentru Hristos şi copilaşii săi.

În podgorii, ciorchini cu rod bogat
Aşteaptă lucrători, cu bucurie,
Să stoarcă mustul bun, să-l pună la păstrat
Să aibă-n sărbători, de liturghie.

30 Septembrie 2016

În perioada 26 – 29 septembrie 2016, a avut loc Congresul internațional ” - The Family, the community and the institution in long-term care - Familia, Comunitatea și Instituțiile de îngrijire pentru vârstnici pe termen lung.

 

29 Septembrie 2016

Cu binecuvântarea și în prezența Înalpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în perioada 1-2 octombrie, la Hârja, va avea loc Simpozionul internațional intitutulat ”Tineretul creștin și persoanele vârstnice. Preocupări, strategii și modele de bună practică pentru un schimb intergerațional  eficient”.

28 Septembrie 2016

La Mănăstirea Brâncoveanu-Sâmbăta de Sus (judeţul Braşov), în cadrul Academiei duhovniceşti, a avut loc, în perioada 19 - 23 septembrie 2016, cursul de formare pentru preoții capelani din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, în organizarea Direcției Reintegrare Socială din cadrul ANP.

28 Septembrie 2016

”Meteora” Bacăului, după cum este denumit metocul chiriarhal de la Valea Budului, își va serba sâmbătă, 1 octombrie, hramul ”Acoperământul Maicii Domnului”.

28 Septembrie 2016

Arhiepiscopia Romanului și Bacăului a fost reprezentantă de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim la slujba de sfințire a bisericii mănăstirii Antim din Râmnicu Vâlcea, eveniment la care au participat ierarhi din trei țări ortodoxe.

27 Septembrie 2016

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului și la inițiativa părintelui protoiereu Ioan Bârgăoanu, Protopopiatul Onești a organizat marți, 27 septembrie,  conferința teologică Trei sute de ani  de ani de la moartea martirică a Sf. Antim Ivireanul 1716-2016.

27 Septembrie 2016

Marți, 27 septembrie, la inițiativa și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în contextul Anului comemorativ dedicat Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul și tipografilor bisericești, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Cuvioasă Parascheva” a fost organizată comemorarea a trei sute de ani de la moartea martirică a Sfântului Antim în cadrul sinaxei preoților romașcani.

27 Septembrie 2016

În ziua de pomenire a Sfântului Ierarh Antim Ivireanul, 27 septembrie 2016, cu binecuvântarea Înalpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, s-au întâlnit în comuniune liturgică preoții din Cercul Pastoral Valea Muntelui,  Protopopiatul Moinești, la Mănăstirea Diaconești.

Pagini