Iulie 2016

30 Iulie 2016

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului şi Bacăului şi în parteneriat cu Centrul catehetic ,,Sf. Cuv. Parascheva” din cadrul Sectorului Cultural al Administrației Eparhiale şi anul acesta în Parohia Holt din Protopopiatul Bacău,  a fost organizată o tabără de vară pentru copii. Aceasta s-a desfășurat în perioada 26-29 iulie a.c.  și a purtat titlul generic de „Micii Creştini”.  

29 Iulie 2016

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja”, prin Sectorul social – filantropic, a găzduit în perioada 22 – 27.07.2016 tabăra de adolescenți și tineri creștini ortodocși ai eparhiei și nu numai, în parteneriat cu Asociația ”Oastei Domnului”.

28 Iulie 2016

În perioada 25-27 iulie 2016, în Parohia Ghimeș Făget din Protopopiatul Moinești, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului,  69 de elevi, alături de mai mulți profesori voluntari, au participat la cursurile școlii de vară „Tineri credincioși la școala de vară”.

28 Iulie 2016

Înaltpreasfinţitul  Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, va sfinţi duminică – 31 iulie 2016, așezământul social-filantropic ,,Intrarea Maicii Domnului în Biserică” din parohia Săucești, Protopopiatul Bacău.

27 Iulie 2016

În data de 27 iulie, credincioșii din Parohia Berești au trăi clipe de aleasă bucurie cu ocazia hramului bisericii, în prezența sfintelor moaște ale sfânților cuvioși Antipa de la Calapodești și Eftimie cel Mare.

 

27 Iulie 2016

       Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a fost prezent în data de 26 iulie la Cimitirul Eroilor din Poiana Sărată, comuna Oituz, pentru a pregăti sărbătorile închinate cinstirii eroilor neamului românesc care s-au jertfit pentru libertatea și demnitatea țării în Primul Război Mondial. Această întâlnire s-a desfășurat la inițiativa Pr. Constantin Alupei, inspector statistică, misiune și prognoză în cadrul Centrului eparhial de la Roman.

26 Iulie 2016

În dimineaţa zilei de 26 iulie 2016, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, preoţii din Cercul Pastoral nr. 2 „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Protopopiatul Bacău s-au întâlnit în comuniune de rugăciune, în parohia Secuieni, comuna Secuieni.

26 Iulie 2016

În perioada 12-19 iulie 2016, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului și cu purtarea de grijă a Părintelui Protopop Costică Busuioc și a Preacuvioasei Maici Starețe, Stavrofora Iosefina Giosanu, la Mănăstirea Văratic din județul Neamț s-au desfășurat atelierele Şcolii de vară din cadrul proiectului „Şcoala în tinda bisericii”.

25 Iulie 2016

 Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, luni 25 iulie, au început cursurile Şcolii de Vară organizată de Parohia Poduri în parteneriat cu Şcoala gimnazială „General Nicolae Şova”, Primăria din localitate şi UNICEF România.

25 Iulie 2016

Mesajul Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la sfinţirea bisericii cu hramul Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, parohia Goioasa, comuna Agăş, Protopopiatul Moineşti, jud. Bacău, duminică, 24 iulie 2016:

Pagini