Iunie 2016

30 Iunie 2016

La invitaţia  domnului Radu Năforniţă,  şeful Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog, Preotul Liviu Burlacu – Coordonatorul Centrului „Izvorul Tămăduirii”-recuperare şi reabilitare persoane dependente de alcool şi alte droguri din cadrul Fundaţiei „Episcop Melchisedec”- Bacău , a susţinut în data de 28 iunie, un Curs de formare „Managementul  de caz în asistenţa consumatorilor de droguri”, care a fost special destinat asistenţilor sociali băcăuani.

30 Iunie 2016

Cu binecuvântarea IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim, în perioada 26 – 29 iunie, în parohia „Sf. Apostoli” din incinta Spitalului Municipal Bacău  a avut loc un amplu eveniment cultural-duhovnicesc sub titlul “Bacăul sub binecuvântarea sfinților”.

30 Iunie 2016

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în perioada 1-2 iulie 2016, la Hârja va avea loc evenimentul intitulat Ştefan cel Sfânt, Domn al Moldovei -luptător pentru dreapta credinţă şi dreapta făptuire, manifestări religioase și cultural - artistice, prilejuite de cinstirea Sf. Voievod Ștefan cel Mare, ocrotitorul instituției social - filantropice.

 

30 Iunie 2016

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, duminică, 26 iunie 2016, de „Ziua Drapelului Naţional”, în Parohia Păltinata din Protoieria Oneşti a debutat lansarea celei de-a patra ediţii a “Școlii de vară - Atelierele Vacanţei”.

30 Iunie 2016

Cu binecuvântarea Ierarhului nostru - IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, sub directa coordonare a Protopopiatului Bacău și în contextul serbării hramului Parohiei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Parcul „Cancicov” al municipiului Bacău (lângă Spitalul Județean), au fost aduse la această biserică spre a fi venerate Sfintele Moaște ale Sfântului Apostol Andrei și ale Sfântului Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, prilej de mare și sfântă bucurie pentru urbea băcăuană și nu numai.

28 Iunie 2016

La biserica ”Sf. Apostoli” din municipiul Bacău a avut loc astăzi, 28 iunie, premierea elevilor care s-au remarcat la Olimpiada de Religie și la alte concursuri interdisciplinare naționale și județene.

28 Iunie 2016

În aleasă zi de serbare a Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, 24 iunie a.c., în Parohia Izvoarele, Protoieria Bacău, a fost prezentat enoriașilor volumul ”Creație și re-creație”, alcătuit de Inaltpreasfințitul Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

27 Iunie 2016

La Catedrala Arhiepiscopală ”Sf. Cuv. Parascheva” din Roman s-a oficiat astăzi, 27 iunie, o slujbă de mulțumire la care a participat Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, întors de la lucrările Sfântului și Marelui Sinod desfășurat în Creta.

27 Iunie 2016

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, la Parohia Ortodoxă Lazaret Bacău, va avea loc duminică, 03 iulie 2016 ora 18.00, conferinţa lunară cu tema ”Cunoaşterea şi credinţa astăzi”, susţinută de Diac. Sorin Adrian Mihalache. ~~Totodata va avea loc si lansarea cărţii "Lumina celui nevăzut: O privire teologică în raţionalitatea Creaţiei şi teoriile ştiinţifice recente despre Univers".

27 Iunie 2016

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, în Parohia Lețcana, din Protopopiatul Buhusi, s-a desfășurat duminică, 26 iunie 2016, expoziția de desene religioase realizate de copiii grupului de cateheză „Micul creștin talentat”, precum și concursul de desen cu tematică religioasă .

Pagini