Aprilie 2016

30 Aprilie 2016

Joi 21 aprilie 2016, așezământul social-medical al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului de la Hârja a reprezentat destinația unui pelerinaj inedit, ziditor sufletește, pentru elevii Liceului Teologic ”Episcop Melchisedec” din Roman, și care a putut fi organizat cu implicarea deosebită a Protoieriei Onești.

30 Aprilie 2016

Pelerini și credincioși au luat parte la Denia Prodohului Domnului oficiată în seara zilei de 29 aprilie de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim la Catedrala arhiepiscopala din Roman

30 Aprilie 2016

Copii și tineri au participat, în perioada 20 - 23 aprilie, la ateliere de încondeire a ouălor de la Capela ”Sf. Ap. Andrei” Bacău.

29 Aprilie 2016

În seara zilei de 27 aprilie a.c., la Denia din Sfânta și Marea Miercuri, Parohia Izvoarele a avut deosebita bucurie de a avea în mijlocul ei pe Inaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

 

29 Aprilie 2016

În perioada Postului Mare, într-un timp de rugăciune, pocăinţă și pregătire pentru sărbătoarea Învierii Domnului, la inițiativa şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, numeroase parohii din cadrul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, dar și diverse instituții publice sau private și oameni de suflet, au oferit sprijin material beneficiarilor Asociației Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja”, bătrâni și copii.

 

29 Aprilie 2016

  Fundația ”Episcop Melchisedec” Roman, sub directa coordonare a Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, și-a continuat activitatea social-filantropică destinată celor aflați într-o situație precară și în perioada Postului Mare.

29 Aprilie 2016

Numeroși credincioși și pelerini au participat joi, 28 aprilie, la Catedrala Arhiepiscopală ”Sf. Cuv. Parascheva” din Roman, la slujba Deniei celor 12 Evanghelii oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim

28 Aprilie 2016

La îndemnul și cu binecuvântarea IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim, de acum trei ani, la parohia „Sfântul Ioan” din Bacău s-a instituit obiceiul ca cei cu posibilităţi materiale sau dornici să facă o faptă bună să pregătească pachete cu alimente de bază pentru nevoiaşii din parohie, identificaţi cu ocazia vizitelor pastorale. De anul trecut, însă, pentru că cei dornici de a sprijini activitatea social-filantropică a Bisericii s-au dovedit a fi din ce în ce mai mulți, la biserica băcăuană închinată Sfântului Ioan Botezătorul au început a se organiza colecte mai ample destinate ajutorării copiilor și bătrânilor beneficiari ai serviciilor oferite prin intermediul Asociației social-filantropice „Sf. Voievod Ștefan cel Mare” de la Hârja.

28 Aprilie 2016

Luni, 25 aprilie 2016, credincioșii parohiei „Sfântul Ioan” din Bacău, prezenți la slujba Deniei, au avut bucuria de a-i primi în mijlocul lor pe elevii coriști ai Școlii „Al. Ioan Cuza”.

28 Aprilie 2016

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în zilele de 13 și 14 mai a.c., Părintele Prof. Constantin Necula de la Facultatea de Teologie "Andrei Șaguna" din Sibiu, va susține două conferințe în Eparhia Romanului și Bacăului.

Pagini