Februarie 2016

29 Februarie 2016

Luni, 29 februarie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, s-a desfășurat ședința lunară a preoților din Protopopiatul Onești.
 

29 Februarie 2016

Preoții din Protopopiatul Bacău s-au rugat astăzi alături de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim în cadrul Sinaxei desfășurate la Catedrala ”Sf. Nicolae”.

28 Februarie 2016

În Duminica a XXXIV după Rusalii, la Catedrala Arhiepiscopală ”Sf. Cuv. Parascheva” din Roman, Dumnezeiasca Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim.

26 Februarie 2016

În ziua de 25 februarie 2016, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a participat la lucrările Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Acestea s-au desfășurat, sub preşedinţia Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, la Reşedinţa patriarhală. 

26 Februarie 2016

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, astăzi, 26 februarie 2016, elevii Școlii Postliceale Sanitare din cadrul Liceului Teologic ”Episcop Melchisedec”  Roman au realizat prima etapă din stagiul de practică de specialitate la Centrul social – medical pentru persoane vârstnice de la Hârja, din cadrul Proiectului educațional de practică profesională  intitulat “Tinerii în slujba vârstnicilor. Grijă pentru sănătatea trupului și a sufletului”.

25 Februarie 2016

Preoți și tineri din municipiul Roman au participat astăzi, 25 februarie, la activitatea cultural-religioasă ”Lecția trecutului pentru viitor”.

25 Februarie 2016

Timp de trei zile, la Roman, Paşcani şi Neamţ se vor organiza „Zilele Mitropolit Visarion Puiu”. Evenimentele din acest an marchează 70 de ani de la nedreapta condamnare la moarte a ierarhului şi 137 de ani de la naşterea sa. 

24 Februarie 2016

Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a participat astăzi, 24 februarie 2016, în Sala de conferinţe a Centrului Naţional pentru formarea continuă „Dumitru Stăniloae” din Bucureşti, la ședința anuală de lucru a Adunării Naționale Bisericești.

24 Februarie 2016

În data de 23 februarie 2016, la sediul Direcției Județene de Tineret și Sport Bacău, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Asociația ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”, a reprezentat eparhia în cadrul dialogului social al Proiectului “Accesul tinerilor din mediul rural la educatie”.

23 Februarie 2016

Azi e zi de sărbătoare și de sfântă pomenire,
Lume multă se adună la o sfântă mănăstire.
Oaza de duhovnicie dintre dealuri, la Pogleț,
Se îmbracă în lumină și într-un veșmânt măreț.

Pagini