Ianuarie 2016

31 Ianuarie 2016

În Duminica a XXXII-a după Rusalii, cunoscută şi ca Duminica lui Zaheu vameşul, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a săvârşit Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea "Buna Vestire", Tisa Silvestri.

30 Ianuarie 2016

În ziua de serbare a Sfinților Trei Ierarhi, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a slujit Dumnezeiasca Liturghie la biserica din municipiul Bacău ce poartă hramul celor trei mari învățători ai Bisericii noastre.

29 Ianuarie 2016

Astăzi, 29 ianuarie, elevii de la Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” din Roman, însoțiți de părinții profesori, au participat la manifestările dedicate Sfinților Trei Ierarhi, patronii învățământului teologic, organizate la Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Parascheva”.

29 Ianuarie 2016

În biserica parohiei „Sfinții Trei Ierahi” din Bacău se află zilele aceste odorul de mare preț al Sfintelor moaște ale celor doi sfinți ocrotitori ai Eparhiei Romanului și Bacăului: Sfânta Cuvioasă Parascheva și Sfântul Antipa de la Calapodești. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte IOACHIM în municipiul Bacău se desfășoară un program liturgic special în săptămâna 24-30 ianuarie 2016, așezat sub îndemnul generic FAMILIA CREȘTINĂ, icoană vie a lui Dumnezeu-Iubire. Acest eveniment cultural și duhovnicesc a ajuns la cea de a cincea zi de rugăciune neîntreruptă.

 

28 Ianuarie 2016

Astăzi, 28 ianuarie, în ziua de pomenire a sfinților cuvioși Efrem Sirul și Isaac Sirul, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a fost prezent în Parohia Zemeş pentru a participa la Sinaxa anuală a preoților din Protopopiatul Moineşti.

28 Ianuarie 2016

Sărbătoarea Sfinților Trei Ierarhi, ocrotitorii învățământului teologic, este pentru profesorii și elevii Liceului Teologic “Episcop Melchisedec” unul dintre cele mai solemne evenimente de pe parcursul anului școlar.

27 Ianuarie 2016

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, racla cu sfintele moaște de la Catedrala arhiepiscopală din Roman și veșmântul Cuvioasei Parascheva au fost aduse spre închinarea credincioșilor la biserica „Sf. Trei Ierarhi” din municipiul Bacău.

27 Ianuarie 2016

Astăzi, 27 ianuarie, când în calendarul creștin ortodox este pomenită aducerea moaștelor Sfântului Ioan Gură de Aur, unul dintre cei trei ierarhi ai creștinătății, patroni ai școlilor teologice, elevi de la Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” din Roman, însoțiți de părintele Amărinei Ionuț, directorul instituției, au putut admira felonul Sfântului expus în muzeul aflat în incinta Centrului eparhial.

27 Ianuarie 2016

Duminică, 24 ianuarie, după slujba Sfintei Liturghii, în cadrul Parohiei Ortodoxe Lazaret din municipiul Bacău a avut loc ședința membrilor comitetului parohial, având ca scop evaluarea activității misionare desfășurate în anul 2015.

26 Ianuarie 2016

Educația tinerei generații în timpurile de azi a constituit subiectul principal al conferinței pe care părintele prof. univ. dr. Cristinel Teșu, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă ”Dumitru Stăniloae” din Iași, a susținut-o astăzi, 26 ianuarie, la sediul Protopopiatului Bacău.

Pagini