Ianuarie 2014

31 Ianuarie 2014

În ziua de serbare a Sfinţilor Trei Ierarhi, Preafinţitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul a fost prezent la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, alături de Înaltpreasfinţitul Mitropolit Teofan

31 Ianuarie 2014

În ultima vineri din fiecare lună, credincioşii băcăuani sunt aşteptaţi la mănăstirea Valea Budului pentru a participa la slujba Sfântului Maslu oficiată de Preasfinţitul Părinte Ioachim Băcăuanul

31 Ianuarie 2014
Patronii spirituali ai învăţământului teologic au fost serbaţi în mod deosebit la Liceul Teologic "Episcop Melchisedec" din Roman
31 Ianuarie 2014

Trei volume purtând semnătura Preasfințitului Părinte Ioachim Băcăuanul au fost lansate zilele acestea la Onești și Bacău. Evenimentul a constituit o premieră atât pentru publicul larg, cât și pentru mediul academic băcăuan.

31 Ianuarie 2014

La Onești a fost inaugurat, cu binecuvântarea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, un nou centru pentru tineret și voluntariat

27 Ianuarie 2014

Arhiepiscopia Romanului și Bacăului anunță organizarea unei triple lansări de carte, marți, 28 ianuarie, la Onești, și miercuri, 29 ianuarie, la Bacău. Evenimentul este determinat de publicarea a trei volume ale PS Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul:  "La déification de l'homme d'après la pensée du père Dumitru Stăniloae", "Cultul Cuvioasei Parascheva în Ortodoxie" şi "Creştinismul abia începe".

27 Ianuarie 2014

Preasfințitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul a oficiat Sfânta Liturghie, duminică, 26 ianuarie, la Biserica ”Sf. Trei Ierarhi” din municipiul Bacău.  

25 Ianuarie 2014

Sub președinția Preasfințitului Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul, la Centrul eparhial de la Roman, a avut loc astăzi, în ziua de serbare a Sfântului Grigorie Teologul, Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

24 Ianuarie 2014

În cadrul Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor, marți, 21 ianuarie 2014, în aula din cadrul Institutului Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman, a avut loc dialogul ecumenic dintre Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului și Preasfințitul Episcop Petru Gherghel, la care au asistat numeroși preoți, studenți, seminariști și credincioși aparținând celor două confesiuni creștine.

24 Ianuarie 2014

Preoți, profesori și elevi, au participat la Catedrala arhiepiscopală din Roman vineri, 24 ianuarie, la slujba de Te Deum prilejuită de împlinirea a 155 de ani de la Unirea Principatelor Române. Slujba a fost oficiată în prezenţa Preasfinţitului Ioachim Băcăuanul, care a evocat importanţa zilei de 24 ianuarie. 

Pagini