Iunie 2013

30 Iunie 2013

Preasfinţitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul s-a aflat, duminică, 30 iunie, în mijlocul credincioşilor romaşcani, la biserica „Sfântul Voievod Ştefan cel Mare”, din Roman, unde a oficiat Slujba Vecerniei şi a Litiei în cinstea voievodului moldovean, înscris de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în rândul sfinţilor şi prăznuit la data de 2 iulie.

30 Iunie 2013

Câteva sute de credincioși au participat duminică, 30 iunie, la dumnezeiasca Liturghie oficiată la biserica ”Sf. Gheorghe” din municipiul Bacău de Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

29 Iunie 2013

Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Parohia Bărcu, comuna Români, şi-a sărbătorit hramul. Slujba Vecerniei unită cu Litia a fost săvârşită de către Preasfinţitul Părinte Ioachim Băcăuanul Episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi în prezenţa unui mare număr de credincioşi.

29 Iunie 2013

Sfinții Apostoli Petru și Pavel au constituit prilej de aleasă bucurie duhovnicească pentru credincioșii prezenți la biserica din Valea Budului, ce îi are ca ocrotitori pe cei doi mărturisitori ai dreptei credințe din primul veac creștin.

28 Iunie 2013

Copii proveniți din familii aflate în dificultate de la Centrul de zi „Episcop Melchisedec” - Roman din cadrul Fundației „Episcop Melchisedec” și voluntarii Asociației „Mușatinii” ce au activat în cadrul acestuia, au primit un cadou deosebit cu ocazia sfârșitului de an școlar.

28 Iunie 2013

În ajunul sărbătorii Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, Preasfinţitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul a oficiat slujba Vecerniei la biserica din cartierul N. Bălcescu (Roman), care şi-a prăznuit hramul. Potrivit unei rânduieli specifice romașcanilor, preoţii din municipiul Roman se adună la slujba Privegherii în ajunul hramului fiecărei biserici din oraş, slujind în sobor alături de ierarh, în prezenţa credincioşilor. Astfel se creează la fiecare sărbătoare un pelerinaj prin care toți creștinii îşi îndreaptă paşii către lăcaşul de cult, pentru a-i cinsti cu evlavie ocrotitorul.

26 Iunie 2013

La Catedrala Sf. Nicolae din Buhuși, Părintele Protopop Vasile Cozma, înconjurat de un sobor de preoți, a oficiat astăzi, 26 iunie 2013, slujba Parastasului pentru cei optsprezece români care şi-au pierdut viaţa în tragicul accident rutier din Muntenegru.

26 Iunie 2013

În Protopopiatul Buhuși, a avut loc, miercuri, 26 iunie 2013, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ioachim Băcăuanul - episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, sesiunea de informare, susţinută de către membrii Centrului de Excelenţă în Dezvoltarea Resurselor Umane - CEDRU - Bacău, centru creat în cadrul proiectului Forte - Formare trainică pentru parteneriat social.

25 Iunie 2013

Cu binecuvantarea Preasfintitului Episcop Ioachim Bacauanul , la sala de sedinte a Protopopiatului Roman a avut loc astazi, 25 iunie 2013, intalnirea preotilor romascani implicati in proiectul FORTE , al Patriarhiei Romane.

25 Iunie 2013

Astăzi 25 iunie 2013, cu binecuvântarea Preasfintitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacăului, a avut loc la sala de sedinte a Protopopiatului Roman, conferinta administrativă lunara, a preotilor din cuprinsul acestui Protopopiat.

Pagini