Mai 2013

31 Mai 2013

Ziua Copilului a constituit prilej de bucurie atât pentru micuții care sunt asistați, dar și pentru cei care învață la grădinița din cadrul Centrului de zi pentru copii din familii în dificultate din cadrul Fundației ”Episcop Melchisedec” din Roman.

31 Mai 2013

În contextul serbării Zilei Copilului, la biserica ”Sf. Gheorghe” din municipiul Bacău a fost oficiată astăzi, 31 mai, orele 13.00, o slujbă de mulțumire lui Dumnezeu și de binecuvântare a copiilor, la care au participat elevii de la Școlile nr. 10 și nr. 27, care servesc masa de prânz la Cantina ”Samarineanul milostiv”, așezământul social-filantropic al parohiei.

31 Mai 2013

Cu binecuvântarea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, astăzi, 31 mai 2013 la Școala Generală din Păncești, comuna Sascut,a avut loc finala concursului de desene și eseuri dedicat Sfinților Împărați Constantin și mama sa Elena, desfășurat sub egida anului omagial dedicat acestor sfinți, de Sf. Sinod al B.O.R.

28 Mai 2013

În sala de conferințe a Liceului Teologic ”Episcop Melchisedec” a avut loc ieri, 27 mai, cursul festiv al promoției 2009-2013. La emoționantul moment alături de Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, au participat preoți profesori și dascăli ai celor 40 de elevi absolvenți din această serie.

26 Mai 2013

În Duminica a IV-a după Paște, credincioșii din parohia Brătești (comuna Bârsănești) au trăit bucuria resfințirii bisericii cu hramul ”Adormirea Maicii Domnului” de către Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului. Sărbătoarea a încunuat eforturile comune ale preotului paroh Ciprian Genes, care ajutat de credincioși și autorități, a derulat, începând din aul 2006, lucrări de renovare și restaurare a sfântului locaș.

25 Mai 2013

La primele ore ale dimineții, în data 25 mai, PS Părintele Ioachim Băcăuanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopi Romanului și Bacăului, a oficiat Sf. Liturghie arhierească în Parohia Hociungi II, comuna Moldoveni, la care a participat PC Pr. Protopop Cozma Vasile, protopop de Buhuși, alături de sobor numeros de preoți și diaconi.

24 Mai 2013

În săptămâna 20-24 mai 2013 la Complexul Măgura Verde din județul Bacău, Centrul Național de Formare Continuă “Dumitru Staniloae” a organizat cursul Dezvoltarea Competențelor Sociale și Civice pentru 24 de preoți și angajați ai ONG-urilor ce funcționeaza cu binecuvântarea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

23 Mai 2013

Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, a slujit ieri pe un podium special amenajat, în apropierea Biserica "Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena" de pe Valea Oituzului. Răspunsurile la strană au fost oferite de Corala "Ierotheos", a Protopopiatului Oneşti, dirijat de pr. Adrian Ţopa.

22 Mai 2013

Tânărul Iosub Cristian, elev la Liceul Teologic Ortodox ”Episcop Melchisedec” din Roman, împreună cu profesorul său de Dogmatică, Eduard Cozma, a fost premiat de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, în data de 21 mai la Catedrala Patriarhală, în contextul, Concursului Naţional „Părintele Dumitru Stăniloae - 110 ani de la naştere şi 20 de ani de la trecerea la cele veşnice".

Pagini