Aprilie 2013

30 Aprilie 2013

Marți, 30 aprilie 2013, la Detașamentul de Pompieri Roman a fost inaugurat primul heliport din județul Neamț. Investiția, care nu a presupus eforturi financiare deosebite, este, însă, de o importanță vitala, întrucât elicopterul SMURD poate ateriza și decola într-un spațiu destinat special pentru acest lucru, fără a mai perturba alte activități. Până de curând, orice intervenție a elicopterului SMURD în zonă însemna aterizare pe stadion sau chiar pe șosea, în zona ieșirii din oraș către Sagna.

28 Aprilie 2013

Preoții, credincioșii și elevii romașcani au participat astăzi, în Duminica Floriilor, la procesiunea organizată, cu binecuvântarea Preasfintitului Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacăului, la Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Cuv. Parascheva” din Roman.

28 Aprilie 2013

Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit ieri Sfânta Liturghie în parohia "Intrarea Domnului în Ierusalim" de lângă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţe (ISU) Bacău. Slujba a fost săvârşită pe temelia sfântului lăcaş, care va fi construit anul acesta integral din lemn cu sprijinul credincioşilor şi al Primăriei Bacău.

26 Aprilie 2013

În ziua de 25 aprilie 2013, la sala de ședinte a Protopopiatului Roman a avut loc faza pe protoierie a concursului spectacol : "Bucuria de a fi creștin”, organizat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în contextul anului omagial dedicat Sfinților Împărăți Constantin și Elena.

25 Aprilie 2013

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Ioachim Bacauanul, episcop – vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, s-a desfășurat la Buhuși, joi 25 aprilie 2013, în catedrala Sf. Nicolae, faza pe protopopiat a concursului - spectacol ,,Bucuria de a fi creștin,,

24 Aprilie 2013

În perioada 22-23 aprilie 2013, la Centrul de voluntariat "Sf. Filofteia" din cadrul Colegiului Național ”Grigore Moisil” al Asociaţiei "Sf. Voievod Ştefan cel Mare-Hârja", inaugurat cu cinci zile înainte de către PS Episcop Ioachim Băcăuanul, s-au desfăşurat primele cursuri de voluntariat cu elevii şi cadrele didactice.

22 Aprilie 2013

Cu binecuvântarea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, în sala de conferințe a Fundației ”Episcop Melchisedec” din Roman a avut loc luni, 22 aprilie, ședința de informare privind strategia de dezvoltare a serviciilor sociale din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

19 Aprilie 2013

Conform rânduielii Bisericii noastre, în vinerea din săptămâna a V-a a Postului Mare în toate lăcașurile de cult se oficiază Denia Acatistului Bunei Vestiri. La biserica Precista Mare din municipiul Roman, slujba deniei a fost săvârşită astăzi, 19 aprilie 2013, de către Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, alături de un sobor de preoți și diaconi.

Pagini