Martie 2013

31 Martie 2013

Un grup de pelerini din Onești, însoțiți de Laurențiu Neghină, primarul municipiului, au participat la sfânta Liturghie de la Catedrala Arhiepiscopală ”Sf. Cuv. Parascheva” din Roman în Duminica a II-a din Postul Mare, oficiată de Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

29 Martie 2013

În ziua de pomenire a Sfântului Sfințit Mc. Marcu, episcopul Aretuselor, vineri, 29 martie, Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a oficiat sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfințite în catedrala ”Sf. Cuv. Parascheva” din Roman.

28 Martie 2013

Joi 28 martie 2013 bătrânii din Centrul rezidenţial de îngrijre a persoanelor vârstnice al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, de la Parohia Hârja au avut parte de o vizită neaşteptată, din partea Asociaţiei “C. Brâncoveanu” Bacău.

28 Martie 2013

Explicarea poruncii a II-a a Decalogului de Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului

Porunca a II-a a Decalogului: „Să nu-ți faci chip cioplit și nici un fel de asemănare a nici unui lucru din câte sunt în cer, sus, și din câte sunt pe pământ, jos, și din câte sunt în apele de sub pământ! Să nu te închini lor, nici să le slujești“ (Ieșirea 20, 4-5)

26 Martie 2013

Vrednicul de pomenire arhiepiscop Adrian Hriţcu a fost pomenit luni 25 martie la Mănăstirea "Buna Vestire" - Pogleţ din judeţul Bacău. Ierarhul care i-a păstorit pe românii ortodocşi din Franţa şi Europa Occidentală îşi doarme somnul de veci în cimitirul acestei aşezări monahale.

24 Martie 2013

Peste o mie de credincioși din întreaga Eparhie a Romanului și Bacăului au participat în Duminica Ortodoxiei la procesiunea cu sfintele icoane făcătoare de minuni și sfintele moaște organizată cu binecuvântarea Preasfințitului Episcop Ioachim Băcăuanul.

23 Martie 2013

Preasfințitul Varlaam Ploieşteanu, Episcop-vicar patriarhal, împreună cu PS Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, vor oficia luni, 25 martie, slujba Parastasului pentru vrednicul de pomenire arhiepiscop Adrian Hriţcu.

23 Martie 2013

Joi,21 martie 2013, la sala de ședinte a Protopopiatului Roman a avut loc ședința administrativă a personalului clerical și neclerical, din acest protopopiat.

Pagini