August 2012

30 August 2012

Mărturisitori ai dreptei credințe, personalitați care au marcat prin viața și activitatea lor veacul al XVII-lea, și cele ce au urmat, Sfinții Ierarhi: Varlaam, Mitropolitul Moldovei, și Ioan de la Râșca și Secu, Episcopul Romanului, au fost pomeniți în cadrul unei slujbe solemne oficiate, la Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Cuv. Parascheva” din Roman, de Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.
 

26 August 2012

Vineri 24 august, Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul a oficiat slujba stâlpilor în biserica parohiei Sărata, unde a fost depus sicriul în care se afla pr. Mihai Găluşcă.

15 August 2012

Cu ocazia aniversării a 600 de ani de atestare documentară a localității Stănești, la căminul cultural din comună va avea loc sâmbătă, 18 august, orele 11, simpozionul intitulat „Cultură, istorie și spiritualitate – Stănești 600”.

15 August 2012

Băcăuanii au serbat astăzi hramul bisericii „Precista” alături de Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, care a oficiat slujba Sfintei Liturghii, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în prezența icoanei făcătoare de minuni de la mănăstirea Neamț.

Pagini