Mai 2012

31 Mai 2012

Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, episcope-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a oficiat slujba de sfințire a noilor echipamente SMURD Bacău, constând într-o autospecială pentru lucrul cu apă și spumă de capacitate mărită, o ambulanță de reanimare și autospeciale complexe de intervenție, descarcerare și acordarea asistenței medicale de urgență.

29 Mai 2012

Cu binecuvântarea și sub coordonarea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, la sediul Protopopiatului Bacău a avut loc astăzi, 29 mai, conferința preoților din Protopopiatul Bacău.

28 Mai 2012

In perioada 24 – 30 mai, la Seminarul Teologic „Sf. Gheorghe’’ din Roman au loc înscrieri pentru examenul de admitere care se va desfăşura în perioada următoare.

27 Mai 2012

Mii de credincioşi au participat astăzi, 27 mai, la resfinţirea Bisericii „"Sfântul Gheorghe” din Moineşti, cel mai vechi sfânt lăcaş din municipiu. Slujba de resfinţire şi Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, alături de un sobor de 40 preoți și diaconi.

22 Mai 2012

Conferința preoților din Protopopiatul Buhuși a debutat cu slujba Sfintei Liturghii în biserica „Sf. Cuv. Parascheva” din Filipești, de către un sobor de preoți în frunte cu părintele protopop Vasile Cozma.

22 Mai 2012

Proiectul educaţional „Alege Şcoala” al Patriarhiei Române a început să se desfăşoare din septembrie 2009 în cuprinsul Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei şi Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, implicând 1206 preoţi (dintre care 300 de profesori de religie), beneficiarii fiind 28.000 de copii de vârstă şcolară, aflaţi sub riscul abandonului şcolar, participanţi la proiect.

Pagini