Februarie 2012

27 Februarie 2012

Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a oficiat luni, 27 februarie, în Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Cuv. Parascheva” din Roman, slujba Canonului Sfântului Andrei Criteanul.

27 Februarie 2012

Luni, 27 februarie, la Muzeul de Istorie din Roman, a continuat cea de-a XVI-a ediție a Simpozionului Internațional „Zilele Mitropolit Visarion Puiu”. Cu acest prilej a fost invitat și PS Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, care a suținut celor prezenți o prelegere cu referire la viața vrednicului de pomenire Mitropolit Visarion Puiu.

26 Februarie 2012

Duminică, 26 februarie, la Catedrala Ahiepiscopală „Sf. Cuviosa Parascheva” din Roman, după Sf. Liturghie săvârșită de către PS Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a fost oficiată slujba Parastasului pentru vrednicul de pomenire Mitropolit Visarion Puiu.

25 Februarie 2012

PS Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a săvârșit sâmbătaă, 25 februarie 2012, Sf. Liturghie în Biserica parohială din Hârja, după care a oficiat slujba Parastasului pentru cei adormiți, ctitori, binefacători ai sf. biserici, eroi cazuți pe Valea Oituzului în cele două Războaie Mondiale și bătrâni adormiți întru Domnul care au fost îngrijiți în Centrul Rezidențial de la Parohia Hârja.

24 Februarie 2012

Sâmbătă, 25 februarie, PS Episcop Ioachim Băcăuanul, însoțit de preoții din zona Oneștiului, va fi prezent alături de bătrânii îngrijiți în Centrul Rezidențial de îngrijire a persoanelor vârstnice „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” din Hârja.

23 Februarie 2012

Întâlnirea celor peste o sută de slujitori ai sfintelor altare cu Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a fost prima din acest an calendaristic.

21 Februarie 2012

Întâlnirea a avut loc în prezenţa părinţilor protopopi din cele şase protopopiate ale Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului. Între punctele principale de discuţie s-au aflat ultimele hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române precum şi maniera de implementare eficientă a acestora în cuprinsul Eparhiei Romanului şi Bacăului.

9 Februarie 2012

”Îmi povestește și acum socrul meu, care are 97 de ani, cum veneau pe vremuri, oamenii din Ruginoasa, la Catedrală, pentru a se ruga alături de părintele arhiereu Ilarion Mircea Băcăuanul. Era o bucurie și o mândrie pentru ei, să aibă un fiu al satului la așa înaltă demnitate”, a mărturisit Ioan Tănase, unul din credincioșii veniți din Ruginoasa la Roman.

Pagini