Aghiasmă Mare pentru cei aflați în suferință

8 Ianuarie 2018
Urmând îndemnul plămădit din părintească grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Protoieria Onești, cu sprijinul S.C. RAJA S.A., a trimis în mai multe instituții din cuprinsul protopopiatului, stropi de “sfințire, sănătate, curățire și binecuvântare”.

Duminică, 7 ianuarie, în ziua de prăznuire a Soborului Sfântului Ioan Botezătorul și Înaintemergătorul Domnului, după ce a fost sfințită de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim în cadrul Slujbei de Bobotează săvârșite la Catedrala “Pogorârea Sfântului Duh” din Onești, o parte din Aghiasma Mare a fost ambalată în câteva mii de recipiente și trimisă către Spitalul Municipal “Sf. Ierarh Dr. Luca” din Onești, Așezământul “Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja”, Spitalul Penitenciar din Târgu Ocna, Azilul de bătrâni din cartierul Slobozia - Onești și în alte instituții.
Astfel, bătrânii, bolnavii sau alți creștini care, din binecuvântate pricini, nu au putut participa la marea sărbătoare a Botezului Domnului, s-au bucurat de puterea vindecătoare a apei Iordanului. Părintele capelan Petrică Cuibar a vizitat din nou cu acest prilej pe toți cei aflați în spitalul oneștean, stropindu-i cu Aghiasmă Mare spre tămăduire sufletească și trupească.

“Harul izbăvirii și binecuvântarea Iordanului” să fie peste toți cei ce cu credință vor gusta din această apă sfințită!

(Preot Alexandru Pânzaru)