„Toaca, glasul chemării la rugăciune” în parohia Trebeș

30 Mai 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în data de 23 mai 2017 s-a desfășurat în Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” Trebeș, Protopopiatul Bacău, prima ediție a Concursului de bătut toacă, intitulat „Toaca, glasul chemării la rugăciune”.

Concursul s-a desfășurat în Parohia Trebeș și în parteneriat cu Școala Gimnazială „Alexandru Piru” Mărgineni, alături de Parohia Ortodoxă Mărgineni și Parohia „Învierea Domnului” Bacău.

Concursul a debutat prin cântarea imnului pascal și prin rostirea rugăciunii Tatăl nostru, urmate de o scurtă prezentare a istoriei și semnificației toacei și a clopotului.

La concurs s-au înscris copii cu vârstre cuprinse între 5 și 14 ani, care au avut ca invitat special pe maica Teofana, de la Metocul Chiriarhal „Acoperământul Maicii Domnului” Valea Budului.

Cele mai dibace mâini care au „înălțat rugăciunea prin glasul toacei”, la finalul competiției, au fost premiate prin oferirea de către organizatori a unor diplome, cărți religioase și  mici atenții.

(pr. Bucovineanu Nicolae, Parohia „Sfântul Nicolae” Trebeș) 

Citește mai multe articole despre: protopopiatul bacau, Parohia Trebes, concurs toacă, mai, 2017