”Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte”, la Centrul social – medical pentru persoane vârstnice de la Hârja

8 Septembrie 2016

Astăzi, 08 septembrie 2016, Așezământul social-filantropic „Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja” a primit vizita membrilor Uniunii Generale a Pensionarilor din România, Filiala Bacău.

Vizita s-a desfășurat în cadrul unui proiect „Să ne cunoaștem prin cântec: bunicii cântă pentru copii, părinți, nepoți”, proiect demarat de UGPR Bacău și cofinanțat cu spijinul Consiliului Județean Bacău în baza Legii 350/2005.

Activitatea desfășurată de aceștia a fost precedată de participarea la Sfânta Liturghie în care a fost cinstită sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului. Ulterior, vârstnicii instituționalizați în cadrul Centrului rezidențial de îngrijire a persoanelor vârstnice – Hârja au fost bucurați de spectacolul susținut de vizitatori, aceștia cântând melodii din folclorul românesc, melodii populare care au însuflețit atmosfera din cadrul instituției.

Spectacolul susținut de aceștia se află deja la cea de-a III-a ediție, ediție pe care pensionarii din Bacău au ales să o desfășoare tot în cadrul Centrelor sociale ale Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja”, parteneriatul încheiat între cele două instituții dezvoltându-se permanent cu scopul de a oferi bucurii celor aflați în nevoie și suferințe.

Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja” le mulțumește pentru vizită, pentru spectacolul desfășurat, dar și pentru darurile oferite, ca donație,vârstnicilor instituționalizați și speră ca parteneriatul încheiat să nu se oprească aici. 

(Pr. Ilarion Mâță)