Sfintele moaște ale Sfântului Antipa au binecuvântat Parohia Turluianu

22 Aprilie 2017

Vineri, 22 aprilie, în Săptâmâna Luminată, la sărbătoarea Izvorului Tămăduirii, cu binecuvântarea IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim și la inițiativa PC Costel Mareș, protoiereu al Protopopiatului Moinești și a părintelui Daniel Popa, parohul bisericii „Sfântul Gheorghe”-Turluianu, din comuna Berești Tazlău, au fost aduse moaștele Sfântului Cuvios Antipa de la Calapodești de la catedrala „Sf. Cuv. Parascheva” din Roman de către P. Cuv. Părinte Arhim. Andrei Ioniță, mare ecleziarh.

 

Prilejul duhovnicesc de aducere a moaștelor a fost în contextul programului liturgic și spiritual organizat în perioada 21-23 aprilie a.c., cât și al hramului parohiei așezate sub ocrotirea Marelui Mucenic Gheorghe.

Sfintele Moaște au fost întâmpinate de un sobor de părinți dimpreună cu mulțime de credincioși din parohie, fiind așezate în biserică în locul special amenajat pentru ca enoriașii din această comunitate și din împrejurimi să le venereze cu evlavie.

Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către părinții slujitori sub protia P. Cu. Pr. Arhim Andrei Ioniță, care a rostit și cuvânt de învățătură, prin care a pus în evidență semnificația sărbătorii Izvorului Tămăduirii, dar și prezența moaștelor Sfântului Antipa de la Calapodești în parohia Turluianu din comuna Berești Tazlău.

După oficierea Sfântei Liturghii a fost săvârșită slujba Aghiasmei Mici după rânduiala liturgică specială a acestei perioade pascale pe care credincioșii au luat-o ducând-o la casele lor ca binecuvântare.

La final, Pr Daniel Popa a mulțumit Ierarhului pentru darul pe care l-a făcut în aceste zile minunate, cât și celor prezenți, credincioșilor și preoților care au participat la această slujbă, după care a anunțat programul liturgic din următoarele zile.

(Pr. Daniel Marari)