Sesiune de formare pentru proiectul catehetic „Căile Speranței" la București

Peste 20 de preoți din întreaga țară și reprezentanți ai Asociațiilor studențești au aflat în perioada 6-9 iunie a.c. cum trebuie să vină în întâmpinarea copiilor cu dizabilități și a celor aflați în nevoi, prin intermediul cursului de formare și integrare socială intitulat „Căile Speranței”. Cursul a fost organizat de către Sectorul Teologic Educațional al Patriarhiei Române  la Centrul pentru formare continuă „Dumitru Stăniloae” din București.  Cu binecuvântarea IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim, Eparhia Romanului și Bacăului a fost reprezentată de către preotul Daniel-Ionel Marari, inspector eparhial pentru catehizare parohială în cadrul Sectorului Cultural.

 

La acest curs practic au fost invitați și au participat clerici ale căror parohii sunt implicate în parteneriate cu Fundația World Vision România și unde aceasta își desfășoară deja activitatea; preoți inspectori eparhiali care coordonează activitățile de catehizare, dar și tineri entuziaști ale unor asociații studențești care se ocupă și au activități cu copii mai ales cu cei cu dizabilități și cu cei aflați în nevoi. Inspectorii eparhiali au fost prezenți pentru a-și însuși acest program și a-l duce mai departe în eparhiile lor unde urmează a fi implementat.

 Preoții și tinerii provin din mai multe zone din țară, din Bacău, Iași, Vaslui, Vâlcea, Ialomița, Constanța, Oltenia, Dolj și București.

Mai multe detalii despre eveniment ne-a oferit părintele Constantin Năclad, inspector al Biroului de Catehizare din cadrul Sectorului Teologic-Educațional al Patriarhiei Române.

,,A fost vorba despre organizarea unui curs Chanells of Hope (Căile Speranței), un program dedicat protecției copilului prin care urmărim ca liderii religioși și preoții parohi din biserici și tinerii care se ocupă de formarea copiilor și de abordarea problematicii copiilor cu dizabilități sau copiilor aflați în situații de nevoie să le oferim un răspuns creștin pentru a aborda această situație și pentru a găsi soluții eficiente la nivelul comunității parohiale.

,,M-am bucurat să particip la acest curs de formare care dorește educarea, conștientizarea și schimbarea în bine a vieții atât pentru copii cât și pentru tineri. Proiectul urmărește pregătirea de formatori în vederea identificării și integrării copiilor cu dizabilități și a celor aflați în situații de nevoie, urmărindu-se astfel implicarea a diferiți factori decizionali la nivel de parohie. Se urmărește înființarea pe termen lung a unei structuri la nivelul comunităților interesate care să devină funcțională și care să vină în ajutorul instituțiilor statului abilitate cu protejarea acestui segment de populație” , a subliniat părintele inspector eparhial Daniel-Ionel Marari.