„Școala de vară”, în Protopopiatul Sascut

Joi, 28 mai 2015, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscop al Romanului și Bacăului, Sectorul Social-Filantropic a desfășurat în Protopopiatul Sascut workshop-ul ”Organizarea și implementarea activităților cu tinerii, de tip Școală de Vară”.

Joi, 28 mai 2015, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscop al Romanului și Bacăului, Sectorul Social-Filantropic a desfășurat in Protopopiatul Sascut workshop-ul ”Organizarea si implementarea activităților cu tinerii, de tip Școală de Vară”.

Workshop-ul  a fost susținut de echipa Centrului de Excelență în Dezvoltarea Resurselor Umane – CEDRU, creat în cadrul proiectului FORTE al Patriarhiei Române, respectiv psiholog Alina Vleangă și inspector asistență socială Carla-Livia Pișcu, cu participarea P.C. consilier Eugen-Ciprian Ciuche.

Obiectivele activității au fost: structurarea informatiilor referitoare la organizarea unei școli de vară după un ghidul orientativ predefinit, exemplificarea unui program de acest tip prin diferite jocuri și activități pentru tineri și copii și identificarea necesarului de resurse pentru desfașurarea activităților.

Pe durata a trei ore, un număr de 15 preoți au beneficiat de o inițiere în organizarea unui astfel de program după modelul Școlii de Vară ”Binecuvântată fii, copilărie” desfășurată în anul 2014 la Parohia Ortdoxă Lazaret din Bacău. Participanții au primit documentația necesară includerii în program a beneficiarilor și au cunoscut exemple de jocuri și activități ce pot fi implementate, din diferite domenii: artistic, sportiv, educație duhovnicească, dezvoltare personală etc.

Spre folosul practic al participanților la workshop au fost discutate etapele organizării unei școli de vară, cu accent pus pe nevoia de a identifica resursele umane necesare (voluntari, coordonatori, animatori).  

Aces workshop vine în întâmpinarea dorinței preoților de a organiza activități pentru copii și tineri în parohii, pe perioada verii și a vacanțelor și pune la dispoziția acestora instrumente de lucru, ajutor consultativ de specialitate și un model de bună practică.

                                                                                 

Psiholog Alina-Ioana Vleangă,

    Coordonator C.E.D.R.U.