”Școala altfel” și voluntariatul la Asociația ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare" – Hârja

În contextul Proiectului social - educațional ”Să știi mai multe, să fii mai bun”, voluntari și cadre didactice din Onești au fost implicați în multiple activități extracurriculare, din ”Şcoala altfel”, în perioada 6-9 aprilie 2015, la Asociația ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare” – Hârja, membră a Federației Filantropia a Patriarhiei Române.

96 de voluntari și 10 cadre didactice de la Colegiul Național ”Grigore Moisil” Onești și Scoala Gimnazială ”Emil Racoviță” Onești au participat timp de 4 zile la activități multiple ale centrelor sociale ce aparțin asociației. Activitățile curente au fost: igienizarea spațiilor verzi,  curățenia în spațiile de cazare din centrele rezidențiale pentru vârstnici, pregătirea și curățarea legumelor la blocul alimentar, socializarea cu bătrânii și copiii Centrului de zi, realizarea unor obiecte hand-made în atelierele de terapiei ocupațională, inventarierea cărților din biblioteca instituției, curățarea și igienizarea islazului și a locurilor de pășunat, implicarea în activitățile fermei de animale și altele.

Experiența  aceasta a fost încununată de bucuria de a oferi suport emoțional persoanelor îngrijite în centrele asociației și de a dărui produse alimentare necesare perioadei pascale.

”Voluntariatul reprezintă o componentă socială permanentă în cadrul activităților sociale ale instituției noastre, în fiecare săptămână tineri și cadre didactice din Onești, de la centrele de tineret și voluntariat ale asociației, în parteneriat cu 3 Colegii din Onești, participă activ la diferite activități curente ale centrelor. Cu binecuvântarea Înalpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în fiecare an școlar, peste 300 de tineri și cadre didactice sunt parteneri în proiectele sociale și culturale, constituind o resursă umană foarte importantă pentru întreaga activitate desfășurată de asociația noastră”, a precizat Pr. Ilarion Mâță, președintele Asociației ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare” – Hârja.