„Șahul - sportul minții”, activitate pastoral-educațională în Parohia Poduri din Protopopiatul Moinești, având partener UNICEF România

Sâmbătă, 17 decembrie 2016, a avut loc la Așezământul social-filantropic „Sfântul Nicolae” din Parohia  Poduri,  festivitatea de închidere oficială a activității „Șahul-sportul minții” din cadrul proiectului „Împreună  suntem o familie” derulat anul acesta în colaborare cu UNICEF Romania

             Timp de 9 luni, câte doua ore pe săptămână, copiii au deprins cu mult  entuziasm tainele șahului, o bună parte dintre ei dovedind remarcabile veleități spre acest sport obținând rezultate surprinzătoare  la competiții.  Grație  colaborarii cu UNICEF România, centrul nostru de pregătire în tainele șahului a fost  dotat cu 15 table de șah cu piese aferente  și 15 ceasuri de șah omologate, materiale absolut necesare pregătirii micilor șahiști, dar și pentru organizarea de concursuri omologate.

În cadrul acestui eveniment s-au  desfășurat mai multe activități printre care amintim: Concursul de șah cu premii,  adresat copiilor din clasele primare și gimnaziale din Poduri participanți la cursurile de șah susținute din luna aprilie până în luna decembrie  sub coordonarea părintelui Parfene Dumitru, în calitate de  instructor și arbitru de șah. Totodată, copiii și-au verificat cunostințele la testul cu  dezlegări - probleme șahiste și la  un simultan de șah oferit de domnii instructori de șah,  inginer Suciu Gabriel și profesor Ciubotaru Costică. La finalul probelor copiii câștigători au obținut cupe, medalii și diplome, care au fost înmânate de doamna Diana Narcisa Albu, primarul comunei Poduri și  de reprezentantele UNICEF: doamna Ciubotaru Iuliana, doamna Cimbru Iulia și Iftimie Andreea.

După festivitatea  de premiere copiii, părinții și toți invitații  au vizionat un material multimedia cuprinzând un  rezumat al activităților și proiectelor cultural-educative și filantropice  desfășurate anul acesta  în Parohia Poduri dintre care amintim: 1.Proiectul „Micii creștini în lumea cuvintelor” din cadrul concursului național „Biserica și Școala din sufletul meu”; 2. Școala de vară, desfășurată timp de patru saptamâni în vacanța de vară;  3.  Excursia - pelerinaj  pe Valea Oltului, 4. Concursul de șah anual –editia a VIII-a  la care au participat 160 de copii și adulți  5. Proiecte social –filantropice.

          „Mulțumim copiilor și tinerilor minunați care s-au implicat în aceste  proiecte, pentru perseverența și dibăcia de care au dat dovadă, pentru bucuria și dragostea  împărtășite nouă celor din jur.  Recunoștința noastră se îndreaptă către părinții și bunicii lor și către toți enoriașii parohiei  pentru susținerea și sprijinul acordat acestor activități care sunt de un real folos copiilor, Bisericii și societății”  a menționat părintele Parfene Dumitru.