Protopopiatul Bacău va serba Unirea Principatelor Române

22 Ianuarie 2018

Miercuri, 24 ianuarie 2018, în municipiul Bacău vor avea loc o serie de manifestări publice prilejuite de Serbarea Unirii Principatelor Române, care vor fi organizate de instituții ale statului din teritoriu. La acestea va lua parte și Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, alături de preoții din Protopopiatul Bacău.

Miercuri, 24 ianuarie a.c., la Bacău, va fi oficiată începând cu ora opt dimineața, la Catedrala „Înălțarea Domnului”, Sfânta Liturghie sub protia PC preot Costică Busuioc, protopop de Bacău.

De la ora zece va fi săvârșită de către IPS părinte Arhiepiscop Ioachim, o slujbă de pomenire a făuritorilor Unirii și apoi peste o sută de preoți din protopopiatul Bacău se vor deplasa împreună spre sediul Prefecturii unde va avea loc o slujbă de Te Deum, precum și un cuvânt al Ierarhului adresat celor prezenți, urmat de alocuțiuni ale oficialităților centrale, județene și locale.

Unirea Principatelor Române de la 1859, cunoscută ca Mica Unire (Marea Unire fiind cea de la 1 Decembrie 1918, de la Alba Iulia), reprezintă unificarea vechilor principate, Moldova și Țara Românească, într-un Principat unit.

(Pr. Daniel-Ionel Marari)

 

Citește mai multe articole despre: protopopiatul bacau, anunț, ianuarie, 2018