Protopopiatul Sascut

Protopop P.C. Pr. Ion Negoiță

La inițiativa Preasfinției Sale Ioachim Băcăuanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, în anul 2008 se propune înființarea la Sascut a unei noi Protoierii. Părintele Ioan Negoiţă, preot paroh al Parohiei Păncești, comuna Sascut, a fost însarcinat cu punerea în practică a acestui proiect, care a constat în organizarea noii protoierii și construirea unui sediu adecvat.

Protopopiatul Sascut, din punct de vedere administrativ cuprinde în total 65 de parohii, 2  Mănăstiri.

Cancelaria protopopiatului:

  • Protopop – P.C. Pr. Ion Negoiță
  • Secretar – P.C. Pr. Vasile Abageru
  • Contabil – Ec. Daniela Diaconu
  • Casier – Ana Maria

Contacte:
Adresa: Nr. 1, Comuna Sascut, Jud. Bacău; Cod poștal: 607520
Tel/Fax: 0234.280.641
E-mail: protopopiatulsascut@yahoo.com
Web: www.protoieriasascut.ro

Știri din Protopopiatul Sascut

17 Iulie 2018

     Cu binecuvântarea Înaltpresfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, și prin purtarea de grijă a părintelui protopop Ioan Negoiță, preoții din cuprinsul Protopopiatului Sascut s-au reunit în Biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, din Pâncesti, marți, 17 Iulie 2018, în ședința de lucru lunară. Delegatul Centrului Eparhial pentru această întâlnire a fost părintele Daniel-Ionel Marari, inspector eparhial. În cadrul ședinței preotul Mihăiță Iftenie de la Parohia Fundoaia, a prezentat referatul cu tema : "Slujitori ai Bisericii - promotori ai Marilor Uniri din anii 1600,1859 și 1918."

12 Iulie 2018

“Uniți în cuget și-n simțire plecat-au spre mănăstire și spre Ardeal în an de centenar”.

 Având binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte  Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, un grup de pelerini din Parohiile Parava, Orbeni 1 și Drăgușani, din Protopopiatul Sascut, sub îndrumarea preoților Daniel Nădejde și Marius-Gabriel Bărăscu, au peregrinat timp de două zile, în perioada 9-10 iulie, pe meleagurile binecuvântate ale României. 

 

 

 

11 Iulie 2018

În data de 8 iulie 2018, în Parohia Sascut-Sat, la invitația părintelui paroh Abageru Vasile, după oficierea Sfintei Liturghii, un sobor de preoți și credincioși, precum și oficialități din comuna Sascut, sub protia părintelui protopop Negoiță Ioan, au luat parte la slujba Aghiasmei mici pentru sfințirea locului unde urmează să fie construit un Așezământ Social-filantropic. 

11 Iulie 2018

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în Parohia „Sfânta Treime" din comuna Găiceana, Protoieria  Sascut, s-a desfășurat în perioada 2 - 8 iulie 2018, proiectul cultural-catehetic „Școala de vară" cu titlu "Vacanță în tinda bisericii".

7 Iulie 2018

În perioada 2-8 Iulie 2018, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, s-au desfășurat proiectele cultural-catehetice "Școala de vară" intitulat "Vacanță în tinda Bisericii" ediția a II-a și "Cateheze în Parohii " ediția a IV-a, cu titlu "Ca toți sa fie Una în Hristos Domnul" în următoarele Parohii: Țepoaia, Motoșeni, Poiana, Corni, Căbești, Căbești 2, și Cucova .

29 Iunie 2018

Zi de rugăciune în comuniune pentru credincioșii din parohiile Drăgușani și Fundoaia-Filia Ocheni, care având ca ocrotitori pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel, au serbat, astăzi, 29 iunie, hramul bisericii.

23 Iunie 2018

Cu arhiereasca binecuvântare a Înaltpresfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim și prin purtarea de grijă a PC.Pr. Protoiereu Negoiță Ioan, Parohia  Prădaiș din comuna Huruiești, jud. Bacău, a organizat pe parcursul săptamânii 18-22 iunie 2018, proiectul Școala de vară, intitulat: "Vacanță în tinda bisericii".

19 Iunie 2018

Preoții din Protoieria Sascut s-au întrunit marți, 19 iunie 2018, în Biserica "Adormirea Maicii Domnului", din Pâncești, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim și sub îndrumarea Pr. Protoiereu Negoiță Ioan, în ședința lunară.

7 Iunie 2018

Aflându-ne în prima săptămână din Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, cu  binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în data de 7 iunie 2018, la Școala Gimnazială Nr. 1 din comuna Pâncești, a avut loc activitatea pedagogică a profesorilor de religie, ce alcătuiesc Cercul metodic-Sascut, din jud. Bacău.

31 Mai 2018

Astăzi 31 mai 2018 în Protoieria Sascut, a avut loc concursul: "Desen și culoare" având ca temă "Ziua Internațională a copilului" și "Anul Omagial al unității de neam si credintă” al comemorării “Făuritorilor Marii Uniri de la 1918".