Protopopiatul Sascut

Protopop P.C. Pr. Ion Negoiță

La inițiativa Preasfinției Sale Ioachim Băcăuanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, în anul 2008 se propune înființarea la Sascut a unei noi Protoierii. Părintele Ioan Negoiţă, preot paroh al Parohiei Păncești, comuna Sascut, a fost însarcinat cu punerea în practică a acestui proiect, care a constat în organizarea noii protoierii și construirea unui sediu adecvat.

Protopopiatul Sascut, din punct de vedere administrativ cuprinde în total 65 de parohii, 2  Mănăstiri.

Cancelaria protopopiatului:

  • Protopop – P.C. Pr. Ion Negoiță
  • Secretar – P.C. Pr. Vasile Abageru
  • Contabil – Ec. Daniela Diaconu
  • Casier – Ana Maria

Contacte:
Adresa: Nr. 1, Comuna Sascut, Jud. Bacău; Cod poștal: 607520
Tel/Fax: 0234.280.641
E-mail: protopopiatulsascut@yahoo.com
Web: www.protoieriasascut.ro

Știri din Protopopiatul Sascut

18 Mai 2018

Credincioșii parohiilor Parava și Cucova din Protopopiatul Sascut au participat alături de preoții Marius Bărăscu și Marin Racoviță la Sfânta Liturghie ce a fost oficiată la Catedrala "Sfânta Parascheva" din Roman.  Aceștia au mers în pelerinaj de o zi în diverse locații duhovnicești de pe raza canonic administrativă a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului. Evenimentul se înscrie în programul cultural-catehetic „Cunoaște-ți Eparhia” și a fost efectuat cu ajutorul Agenției de turism și pelerinaje „Meteora Tour”.

10 Mai 2018

Astăzi, 10 mai 2018, începând cu orele 10:00, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, preoții din Protopopiatul Sascut s-au reunit în ședința lunară la Biserica "Adormirea Maicii Domnului", din Parohia Pâncești, comuna Sascut, prilej cu care au dezbătut tema" Rolul mănăstirilor, al vetrelor de formare duhovnicească și al pelerinilor în menținerea unității de credință și de neam”- conferențiar fiind PC Pr. Chitic Ciprian de la Parohia Căbești, comuna Podu Turcului.

25 Aprilie 2018

Miercuri, 25 Aprilie 2018, a avut loc întâlnirea preoților din Protopopiatul Sascut, în cadrul  Sectorului Social -Filantropic, privind organizarea și implementarea proiectului "Școala de Vară", cu titlu “Vacanță în tinda Bisericii”.

17 Aprilie 2018

Marți, 17 Aprilie 2018, la Biserica "Adormirea Maicii Domnului", din Parohia Pâncești, a avut loc întâlnirea lunară a preoților Protoieriei Sascut, în cadrul căreia a fost dezbătută tema "Unitatea Bisericii în fața curentelor filosofice și ideologiilor politice" - conferențiar fiind PC Pr. Gheorghiță Codrin Ionel, de la Parohia Stănișești.

 
14 Aprilie 2018

Astăzi, 14.04.2018, Parohia Slobozia Bacău ll, din Protoieria Sascut, prin PC Pr. Paroh Grama Marian, împreună cu elevii Școlii Gimnaziale Nr. 1 Slobozia, din comuna Stănișești, coordonați de doamna Grama Maria, profesor de religie, au ajuns din nou în mijlocul bătrânilor de la Centrul de Îngrijire "Sfântul Voievod Ștefan cel Mare", din localitatea Hârja. 

13 Aprilie 2018

Ziua de vineri, 13 Aprilie 2018, din Săptămâna Luminată, a fost dedicată de către Protoieria Sascut, Praznicului "Izvorul Tămăduirii", unde cu aleasă evlavie și bucurie duhovnicească, și-au serbat hramul:  Biserica "Izvorul Tămăduirii" și "Sfinții Martiri Brâncoveni" din Parohia Sascut Târg - Pr.paroh Graur Săviță și  Biserica "Izvorul Tămăduirii" și "Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril" din Parohia Băcioi, comuna Corbasca - Pr.paroh Spiridon Arun Vasile.

5 Aprilie 2018

În perioada Săptămânii Patimilor, în biserica cu hramurile ,, Sf. Ierarh Nicolae” și ,,Sf. Martiri Brâncoveni” din Parohia Dănceni s-a desfăşurat proiectul catehetic intitulat "ÎMPREUNĂ CU HRISTOS PE DRUMUL CRUCII", ediția a VIII-a. 

4 Aprilie 2018

Ca urmare a parteneriatul încheiat între Primăria Dealu Morii și Parohia ortodoxă Meleșcani, în cadrul Proiectului UNICEF - Împreună pentru o copilărie mai bună - astăzi, 04.04.2018, la “Clubul cu lipici”, din localitatea Dealu Morii, s-a desfășurat un atelier privind tehnicile de încondeiere a ouălor pentru Sărbătorile Pascale ce urmează.

30 Martie 2018

Cu binecuvântarea Înaltpresfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, se desfășoară în această perioadă a Postului Mare programul cultural-eparhial ,,Pe urmele Sfinților" realizat cu ajutorul Agenției de turism și pelerinaje ,,Meteora Tour".

29 Martie 2018

Prin programul eparhial "Bolnav am fost, și M-ați cercetat", desfășurat joi, 29 Martie 2018, PC. Pr. Protoiereu Negoiță Ioan, împreună cu preoții din Cercul pastoral "Preot Vasile Heisu" din Protoieria Sascut, coordonați de Pr. Andronic Gigi -Sebastian de la parohia Răcăciuni, au participat la slujba de sfințire a Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică din satul Gâșteni, comuna Răcăciuni.