Protopopiatul Sascut

Protopop P.C. Pr. Ion Negoiță

La inițiativa Preasfinției Sale Ioachim Băcăuanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, în anul 2008 se propune înființarea la Sascut a unei noi Protoierii. Părintele Ioan Negoiţă, preot paroh al Parohiei Păncești, comuna Sascut, a fost însarcinat cu punerea în practică a acestui proiect, care a constat în organizarea noii protoierii și construirea unui sediu adecvat.

Protopopiatul Sascut, din punct de vedere administrativ cuprinde în total 65 de parohii, 2  Mănăstiri.

Cancelaria protopopiatului:

  • Protopop – P.C. Pr. Ion Negoiță
  • Secretar – P.C. Pr. Vasile Abageru
  • Contabil – Ec. Daniela Diaconu
  • Casier – Ana Maria

Contacte:
Adresa: Nr. 1, Comuna Sascut, Jud. Bacău; Cod poștal: 607520
Tel/Fax: 0234.280.641
E-mail: protopopiatulsascut@yahoo.com
Web: www.protoieriasascut.ro

Știri din Protopopiatul Sascut

18 Decembrie 2018

Marți, 18 Decembrie 2018, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului și prin purtarea de grijă a părintelui Protoiereu Negoiță Ioan, a avut loc conferința lunară a preoților din Protoieria Sascut.

11 Decembrie 2018

Duminică, 9 decembrie, la ceas de vecernie, autorități locale, preoți, monahii și enoriași de toate vârstele ai parohiei au primit Vestea Nașterii Mântuitorului Hristos din graiurile colindătorilor. 

7 Decembrie 2018

La ceas de seară și rugăciune Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a participat la slujba de priveghere săvârșită pentru părintele Ioan Pui în biserica  cu hramul Sfinta Cuvioasă Parascheva din Parohia Urechești, Protoieria Sascut.

1 Decembrie 2018

Având arhiereasca binecuvântare a Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim și prin purtarea de grijă a Părintelui Protoiereu Negoiță Ioan, de Ziua Națională a României - 1 Decembrie 2018, parohiile din cuprinsul Protopopiatului Sascut, au oficiat slujba Te Deum-ului, spre a mulțumi lui Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate asupra poporului român, în Centenarul unității de neam și credință.

30 Noiembrie 2018

În fiecare an, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim și sub îndrumarea Părintelui Protopop Negoiță Ioan, parohiile din cuprinsul Protopopiatului Sascut, prin participarea la programul social- filantropic "Colectă de alimente", devenit tradiție deja, și programul "O masa caldă pentru cei vârstnici și fără sprijin”, încadrate în programul eparhial “Fii dar din Darul lui Dumnezeu”, răspund cu dragoste la nevoile semenilor aflați în suferință.

29 Noiembrie 2018

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în toate bisericile din cuprinsul Protoieriei Sascut, au fost oficiate slujbe de pomenire a făuritorilor unirii Bucovinei cu Regatul României, a membrilor Consiliului General al Bucovinei, cei care au semnat actul de unire la 28 noiembrie 1918.

18 Noiembrie 2018

Prima duminică din Postul Crăciunului a constituit prilej de bucurie duhovnicească și un nou început, atât pentru credincioșii Parohiei Dănceni, cât și pentru noul lor păstor sufletesc, părintele Pădurescu Liviu. 

12 Noiembrie 2018

În prag de Centenar, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, și sub coordonarea Părintelui Protoiereu Negoiță Ioan, preoții Protopopiatului Sascut au participat luni, 12 noiembrie 2018, la conferința preoțească lunară intitulată " Educația pentru unitate și demnitate națională - o șansă pentru o cooperare benefică"; "Educația religioasă - etapa prioritară în formarea personalității".

12 Noiembrie 2018

Duminică, 11 noiembrie 2018, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, biserica cu hramul Sfântul Dimitrie din satul Rogoaza, Parohia Scărișoara, a îmbrăcat straie de sărbătoare pentru a comemora așa cum se cuvine CENTENARUL MARII UNIRI 1918-2018.

10 Noiembrie 2018

Sâmbătă,10 noiembrie 2018, având înalta binecuvântare a Înaltpreasfințitului Părinte  Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a avut loc în localitatea Sascut, Protoieria Sascut, sfințirea noului sediu pentru pompieri și SMURD, prima structură de acest fel din județ, care va deservi nouă comune, respectiv Sascut, Corbasca, Huruieşti, Orbeni, Parava, Pânceşti, Răcăciuni, Tătărăşti şi Valea Seacă.