Protopopiatul Sascut

Protopop P.C. Pr. Ion Negoiță

La inițiativa Preasfinției Sale Ioachim Băcăuanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, în anul 2008 se propune înființarea la Sascut a unei noi Protoierii. Părintele Ioan Negoiţă, preot paroh al Parohiei Păncești, comuna Sascut, a fost însarcinat cu punerea în practică a acestui proiect, care a constat în organizarea noii protoierii și construirea unui sediu adecvat.

Protopopiatul Sascut, din punct de vedere administrativ cuprinde în total 65 de parohii, 2  Mănăstiri.

Cancelaria protopopiatului:

  • Protopop – P.C. Pr. Ion Negoiță
  • Secretar – P.C. Pr. Vasile Abageru
  • Contabil – Ec. Daniela Diaconu
  • Casier – Ana Maria

Contacte:
Adresa: Nr. 1, Comuna Sascut, Jud. Bacău; Cod poștal: 607520
Tel/Fax: 0234.280.641
E-mail: protopopiatulsascut@yahoo.com
Web: www.protoieriasascut.ro

Știri din Protopopiatul Sascut

21 Iulie 2017

Cu binecuvântarea IPS Ioachim, arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în această perioadă (16-22 iulie), în Protoieria Sascut, se derulează programul cultural-catehetic tip școală de vară sub denumirea : „Vacanță în tinda bisericiiˮ, parohiile implicate - cu sprijinul cadrelor didactice din zonă și a unor voluntari elevi de liceu - antrenând copiii participanți la diverse activități menite să le atragă atenția asupra unor aspecte legate de viața spirituală, tradițiile neamului nostru, evenimente cotidiene din viața omului, riscurile la care se pot expune în diverse situații etc.

21 Iulie 2017

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim,  Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, sub coordonarea preacucernicului părinte Ioan Negoiță, protopop al Protoieriei Sascut și sub îndrumarea părintelui paroh Ionuț Liviu Apetrei, în parohia Țepoaia se desfășoară în perioada 16-23 iulie ac. proiectul cultural-catehetic de tip ”Școala de vară” sub egida ”Vacanță în tinda Bisericii”.

18 Iulie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, sub coordonarea părintelui Ioan Negoiță, protopop al protopopiatului Sascut, și îndrumarea preotului paroh Toma Constantin,  în Parohia Dănceni se desfășoară, în perioada 16-30 iulie a.c., proiectul cultural-catehetic tip „Școala de vară” sub egida „Vacanță în tinda Bisericii” .

16 Iulie 2017

     Astăzi, 16 iulie 2017, pentru credincioșii Parohiei Pradaiș, comuna Huruiești, Protoieria Sascut a fost prilej de aleasă sărbătoare pricinuită  de târnosirea noii biserici cu hramul „Înălțarea Domnuluiˮ de către IPS Ioachim, arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

12 Iulie 2017

În data de 12 iulie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, în Parohia Păncești din Protopopiatul Sascut a fost săvârșită slujba acatistului Icoanei Maicii Domnului-Prodromița, urmată de susținerea unei cateheze despre cinstirea sfintelor icoane.

7 Iulie 2017

Cu binecuvântarea IPS Ioachim, în contextul Anului omagial al iconarilor şi pictorilor bisericeşti şi Anul comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română,în perioada 3-5 iulie a.c., Parohia Păncești – Sascut a organizat un pelerinaj la Memorialul Durerii din Sighetul Marmației, cu opriri la unele mănăstiri de pe traseu, spre închinare.

5 Iulie 2017

În zilele de 4 și 5 iulie 2017, în Sala Sinodală din Reședința Patriarhală, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, s-au desfășurat ședințele de lucru ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. La acestea a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

2 Iulie 2017

Preotul Vasile Berea a plecat la Ceruri în data de 29 iunie a.c.

 

22 Iunie 2017

Cu binecuvântarea  IPS Ioachim, în data de 22 iunie, preoții Protoieriei Sascut s-au reunit în ședința lunară la biserica „Adormirea Maicii Domnuluiˮ din Parohia Păncești, delegat al IPS Ioachim fiind PC Pr. Gheorghe Paleu consilier al Sectorului Construcții și Patrimoniu de la Centrul eparhial Roman.

 

 

20 Iunie 2017

În Duminica a II -a după Rusalii, a Sfinţilor Români, credincioşii din împrejurimile Calapodeştiului şi pelerini din diverse zone ale ţării s-au rugat împreună la Mănăstirea Calapodeşti din judeţul Bacău.