Protopopiatul Sascut

Protopop P.C. Pr. Ion Negoiță

La inițiativa Preasfinției Sale Ioachim Băcăuanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, în anul 2008 se propune înființarea la Sascut a unei noi Protoierii. Părintele Ioan Negoiţă, preot paroh al Parohiei Păncești, comuna Sascut, a fost însarcinat cu punerea în practică a acestui proiect, care a constat în organizarea noii protoierii și construirea unui sediu adecvat.

Protopopiatul Sascut, din punct de vedere administrativ cuprinde în total 65 de parohii, 2  Mănăstiri.

Cancelaria protopopiatului:

  • Protopop – P.C. Pr. Ion Negoiță
  • Secretar – P.C. Pr. Vasile Abageru
  • Contabil – Ec. Daniela Diaconu
  • Casier – Ana Maria

Contacte:
Adresa: Nr. 1, Comuna Sascut, Jud. Bacău; Cod poștal: 607520
Tel/Fax: 0234.280.641
E-mail: protopopiatulsascut@yahoo.com
Web: www.protoieriasascut.ro

Știri din Protopopiatul Sascut

10 Ianuarie 2017

Clerul şi credincioşii Văii Berheciului, aflați în a zecea zi a lunii ianuarie la Mănăstirea Calapodești, şi-au cinstit ocrotitorul, pe Sfântul Cuvios Antipa Românul. Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoți din protoieria Sascut, sub protia părintelui arhimandrit Serafim Huzdup, consilier eparhial și coordonatorul Sectorului Exarhat în cadrul administrației eparhiale, care a fost delegatul Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la această aleasă și sfântă zi.

16 Decembrie 2016

În ziua de joi, 15 decembrie, la ceas de seară, având binecuvântarea IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Protoieria Sascut, alături de Liceul Teologic „Episcop Melchisedecˮ și împreună cu Parohia Meleșcani a organizat un concert special de colinde în interpretarea deosebită a elevilor romașcani.

13 Decembrie 2016

Cu binecuvântarea IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în data de 13 decembrie a avut loc întâlnirea lunară a preoților din Protoieria Sascut.

3 Decembrie 2016

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim și la inițiativa doamnei director a Școlii Gimnaziale Corbasca, Fînaru Elena, în data de 30  noiembrie, la căminul cultural din localitatea Corbasca a avut loc serbarea dedicată cinstirii Zilei Naționale a României.

23 Noiembrie 2016

 Cu binecuvântarea IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în data 21 noiembrie 2016 (pe stil vechi 8 noiembrie), crucea Sfântului Cuvios Antipa din satul Calapodești, județul Bacău, a fost adusă și așezată spre închinare, cu ocazia hramului lăcașului de cult, în biserica “Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din Parohia Manta a Episcopiei Basarabiei de Sud.

10 Noiembrie 2016

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la Parohia "Adormirea Maicii Domnului" din localitatea Pâncești a avut loc în ziua de 10 noiembrie ședința lunară a preoților din Protopopiatul Sascut.

7 Noiembrie 2016

Prin implicarea preoților și credincioșilor din parohiile Protopopiatului Sascut, proiectul ”Întinde o mână și dă șansă vieții”, derulat de Sectorul Social Filantropic la inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, vine în sprijinul persoanelor bolnave care au nevoie de sânge pentru depășirea problemelor de sănătate.

28 Octombrie 2016

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, în contextul „Anului omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox”, dar și al cinstirii sfinților noștri ce ne ocrotesc viața, Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, respectiv Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou – ocrotitorul Bucureștilor și al tuturor românilor, la biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Corbasca, comuna Corbasca, elevii Școlii Gimnaziale Corbasca, clasele C.P. V- VIII, îndrumați și însoțiți de domnul profesor de Religie Ortodoxă Lucinschi Răzvan-Constantin și doamnele învățătoare Rădoi Elena, Pană Emilia, Lefter Marinela, respectiv domnul învățător Duca Gigi, au participat cu bucurie în suflet la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie săvârșită de către părintele paroh Paiu Vasile, în ziele de 26-27 octombrie 2016.

23 Octombrie 2016

Îmbrăcată în haine noi, biserica ”Sf. Voievozi” din Parohia Drăgușani, Protopopiatul Sascut, a fost resfințită astăzi, 23 octombrie, de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

18 Octombrie 2016

Cu binecuvântarea IPS Ioachim, arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în data de 18 octombrie, la biserica Adormirea Maicii Domnului din Parohia Păncești, a avut loc întâlnirea lunară a preoților Protoieriei Sascut.