Protopopiatul Sascut

Protopop P.C. Pr. Ion Negoiță

La inițiativa Preasfinției Sale Ioachim Băcăuanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, în anul 2008 se propune înființarea la Sascut a unei noi Protoierii. Părintele Ioan Negoiţă, preot paroh al Parohiei Păncești, comuna Sascut, a fost însarcinat cu punerea în practică a acestui proiect, care a constat în organizarea noii protoierii și construirea unui sediu adecvat.

Protopopiatul Sascut, din punct de vedere administrativ cuprinde în total 65 de parohii, 2  Mănăstiri.

Cancelaria protopopiatului:

  • Protopop – P.C. Pr. Ion Negoiță
  • Secretar – P.C. Pr. Vasile Abageru
  • Contabil – Ec. Daniela Diaconu
  • Casier – Ana Maria

Contacte:
Adresa: Nr. 1, Comuna Sascut, Jud. Bacău; Cod poștal: 607520
Tel/Fax: 0234.280.641
E-mail: protopopiatulsascut@yahoo.com
Web: www.protoieriasascut.ro

Știri din Protopopiatul Sascut

16 Martie 2018

 

Ziua de 16 Martie 2018 a fost dedicată de către credincioșii din Parohia Slobozia- Bacău II, la îndemnul Pr. paroh Grama Marian și cu sprijinul consiliului parohial, persoanelor vârstnice de la Așezământul "Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja.

15 Martie 2018

În ziua de 15 Martie 2018, în Biserica "Adormirea Maicii Domnului", din localitatea Pâncești , a avut loc ședința cultural-administrativă a preoților din Protoieria Sascut. 

14 Martie 2018

În zilele de 13-14 martie 2018, în capela „Sf. Ap. Iacob” a Liceului Tehnologic „J.M. Elias” Sascut, a avut loc proiectul educațional „Tineri activi pentru Bacău și Sascut”, activitate desfășurată în colaborare cu Protoieria Sascut și Asociația Romanian Youth Movement for Democracy.

13 Martie 2018

Marți, 13 Martie 2018, în Protoieria Sascut s-a săvârșit pentru a cincea oară în Postul Mare, Taina Sfântului Maslu și agheasma mică; gazdă, fiind de această dată, preotul Graur Săviță, paroh al Bisericii cu hramul " Izvorul Tămăduirii"  și " Sfinții Martiri Brâncoveni", din localitatea Sascut

12 Martie 2018

În contextul Anului omagial al unității de credință și de neam și al comemorării făuritorilor Marii Uniri, în sala festivă a Protoieriei Sascut „Episcop Teodosie Atanasiu” a avut loc luni,12 martie 2018, premierea câştigătorilor concursului naţional de creaţie Unirea: libertate și unitate, etapa pe protopopiat.  Delegatul Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a fost PC Pr. Daniel-Ionel Marari, inspector eparhial în cadrul sectorului cultural al Administrației Eparhiale.                              

8 Martie 2018

    La nivelul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului sunt în curs de derulare o serie de programe social-filantropice menite să aducă un strop de mângâiere celor aflați într-o anumită încercare în drumul prin această lume. Unul dintre aceste programe este cel care se derulează sub deviza: „Bolnav am fost și M-ați cercetat”, menit să aline suferința celor aflați pe patul de spital.

7 Martie 2018

Cunoscând faptul că omul aflat într-o anumită încercare pricinuită de o suferință are nevoie de un sprijin sufletesc mai mult ca oricând, mai ales atunci când persoana în cauză este la o vârstă fragedă, la nivelul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului se derulează, și anul acesta, cu binecuvântarea IPS Ioachim, programul eparhial: „Păstrarea unui sens al vieții în cazul tinerilor bolnavi de cancerˮ.

5 Martie 2018

 

   În perioada 26 februarie – 3 martie 2018, un grup de credincioși din cuprinsul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, au făcut un pelerinaj în Țara Sfântă, organizat de Agenția de Turism Meteora, pelerinaj  ce a cuprins vizitarea principalelor locuri legate de viața și activitatea Mântuitorului, în vederea unei mai bune informări asupra celor relatate în Sfintele Evanghelii și spre întărirea duhovnicească a tuturor.

2 Martie 2018

Preoții Cercului Pastoral nr. 5, "Sfânta Cuvioasă Parascheva", din Protopopiatul Sascut, au fost prezenți miercuri, 28 februarie 2018, în Parohia Slobozia, din comuna Stănișești, unde împreună cu părintele-paroh, Munteanu Constantin, au oficiat slujba Tainei Sfântului Maslu și au implementat o acțiune social-filantropică pentru copiii bolnavi prin programul eparhial: "Păstrarea unui sens al vieții, în cazul tinerilor bolnavi de cancer”.

23 Februarie 2018

Joi, 22 februarie 2018, PC Protoiereu Ioan Negoiță, împreună cu preoții Cercului Pastoral „Preot Vasile Heisuˮ, coordonat de preotul Andronic Gigi-Sebastian de la Parohia Răcăciuni, au adus o rază de mângâiere beneficiarilor Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Răcăciuni (satul Gâșteni), prin săvârșirea slujbei Aghiasmei și a Tainei Sfântului Maslu.