Protopopiatul Moinești

Protopop P.C. Pr. Dr. Costel Mareş

Protopopiatul Moinești este o circumscripţie administrativ-bisericească, care cuprinde mai multe parohii din Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului.

Protopopiatul Moinești, din punct de vedere administrativ teritorial cuprinde parohii în oraşele Moineşti, Comăneşti, Dărmăneşti şi comunele învecinate, în total 78 parohii, 4  Mănăstiri,  3 Schituri şi 4 capele.

Cancelaria protopopiatului:

  • Protopop – P.C. Pr. Dr. Costel Mareş
  • Secretar – P.C. Pr. Sorin Nicolaie Bârzu
  • Contabil – Ec. Iulia Petcu
  • Casier– magazioner – Mirinica Cristinoiu

Contacte:
Adresa: Str. Vasile Alecsandri, nr. 56, Municipiul Moinești, Jud. Bacău;
Tel/Fax: 0234.361.843
E-mail: protopop@protoieriamoinesti.ro / protoieriam@yahoo.com
Web: www.protoieriamoinesti.ro

Știri din Protopopiatul Moinești

10 Martie 2018

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Ioachim, Arhiepiscopul Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, Protopopiatul Moinești continuă seria întâlnirilor duhovnicești organizate în perioada Postului Mare, ajunsă anul acesta la ediția a VIII-a.

8 Martie 2018

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, s-a desfășurat în ziua de 8 Martie, în Protopopiatul Moinești, proiectul misionar-filantropic O binecuvântare, un zâmbet și o floare pentru fiecare femeie.

7 Martie 2018

În contextul în care anul 2018 a fost declarat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române Anul omagial al unității de credință și neam și Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri (din 1918)se înscrie şi şedinţa personalului neclerical din cadrul Protopopiatului Moinești, desfăşurată astăzi, la sediul Protoieriei, începând cu ora 1100, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim. 

5 Martie 2018

Luni, 5 martie 2018, la biserica "Sfântul Gheorghe"  Moinești, începând cu ora 9.30 a avut loc şedinţa administrativ-tematică a preoţilor din Protopopiatul Moinești

Delegați din partea Centrului Eparhial la întâlnirea preoților moineșteni au fost părintele consilier administrativ Daniel Alexandru Zamfir, părintele consilier cultural Valentin Băltoi și dl. consilier financiar Gheorghe Pricopi.

28 Februarie 2018

Miercuri, 28 februarie 2018, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim a avut loc la sediul Protopopiatului Moinești întâlnirea de lucru a profesorilor de Religie din cuprinsul canonic al protoieriei, cu inspectorul de specialitate la disciplina Religie, pr. Adrian Alexandrescu.

26 Februarie 2018

            Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului începând cu data de 25 februarie 2018, în Duminica Ortodoxiei, la Biserica „Sfântul Ștefan”, ce aparține de Detașamentul de Pompieri Moinești, Protopopiatul Moinești, s-a implementat Programul socio-educațional: Liturghie și Filantropie.

25 Februarie 2018

            În Duminica Ortodoxiei a avut loc tradiționala procesiune cu Icoane în parohia Valea Șoșii. După ce au participat la Sfânta Liturghie și s-au împărtășit cu Hristos, la îndemnul adresat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române de a cinsti cu bucurie Icoanele, credincioșii au dorit să arate credința lor și în afara locașului de cult.

16 Februarie 2018

Cu  binecuvântarea  Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Parohia ,,Pogorârea  Sfântului Duh” Asău, sub coordonarea părintelui paroh Paraschiv Banciu a derulat în perioada decembrie 2017-februarie 2018, Proiectul educațional  transfrontalier  ,,CARTEA UNEȘTE INIMI”

5 Februarie 2018

Duminică,  4 februarie 2018, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, la Așezământul social- filantropic „Sfântul Nicolae” din Parohia Poduri, au avut loc diverse manifestări cultural-artistice care au marcat finalul activităților educaționale și filantropice din cadrul Proiectului „Gândim, trăim și simțim românește” ce s-a desfășurat în Parohia Poduri în perioada 15 decembrie 2017 - 4 februarie 2018,  în cadrul Concursului Național Cultural-Artistic al Patriarhiei Române  „Unirea: Libertate și Unitate”.

24 Ianuarie 2018

În data de 24 ianuarie 2018, la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Moinești, preoți și credincioși, de pe cuprinsul Protopopiatului Moinești, s-au întâlnit în rugăciune și în cânt, comemorând pe făuritorii Unirii Principatelor Moldova și Țara Românească de acum 159 de ani, și aducând mulțumire Bunului Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra poporului român.