Protopopiatul Moinești

Protopop P.C. Pr. Dr. Costel Mareş

Protopopiatul Moinești este o circumscripţie administrativ-bisericească, care cuprinde mai multe parohii din Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului.

Protopopiatul Moinești, din punct de vedere administrativ teritorial cuprinde parohii în oraşele Moineşti, Comăneşti, Dărmăneşti şi comunele învecinate, în total 78 parohii, 4  Mănăstiri,  3 Schituri şi 4 capele.

Cancelaria protopopiatului:

  • Protopop – P.C. Pr. Dr. Costel Mareş
  • Secretar – P.C. Pr. Sorin Nicolaie Bârzu
  • Contabil – Ec. Iulia Petcu
  • Casier– magazioner – Mirinica Cristinoiu

Contacte:
Adresa: Str. Vasile Alecsandri, nr. 56, Municipiul Moinești, Jud. Bacău;
Tel/Fax: 0234.361.843
E-mail: protopop@protoieriamoinesti.ro / protoieriam@yahoo.com
Web: www.protoieriamoinesti.ro

Știri din Protopopiatul Moinești

15 Septembrie 2018

Sâmbătă, 15 septembrie 2018, în ziua de prăznuire a Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș, mitropolitul Banatului și ocrotitorul pompierilor, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a binecuvântat și resfințit capela militară „Sfântul Binecredincios Voievod Ștefan cel Mare al Moldovei și Sfântul Arhidiacon Ștefan” din Protopopiatul Moinești.

13 Septembrie 2018

Cea de a VI-a ediție a „Zilelor cultural-duhovniceşti ale Protopopiatului Moineşti” organizată cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, sub directa coordonare a părintelui Costel Mareş, protopop de Moineşti, s-a desfășurat anul acesta în perioada 7 – 10 septembrie 2018.

7 Septembrie 2018

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, vineri, 7 septembrie au debutat „Zilele cultural-duhovnicești ale Protopopiatului Moinești‟.

6 Septembrie 2018

Vineri, 7 septembrie, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, vor debuta „Zilele cultural-duhovnicești ale Protopopiatului Moinești‟.

31 August 2018

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în cadrul manifestărilor dedicate Anului Omagial al Unității de Credință și de Neam și Anului Comemorativ al Făuritorilor Marii Uniri din 1918, în Parohia Goioasa, Protopopiatul Moinești, s-a desfășurat prima ediție a Școlii de Vară „Școala din tinda Bisericii” , sub coordonarea Pr. Constantin Motoca. La activitățile desfășurate  în perioada 27-31 august au participat 45 de copii.

31 August 2018

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitul Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, și anul acesta în Parohia „Sfânta Parascheva” din Cotumba s-au desfășurat activitățile Școlii de Vară sub genericul „O rază de soare în suflet de copil”. Aceste activități au ținut ocupată toată vacanța de vară. Mai precis, debutul a fost în ziua de 24 iunie, când, odată cu serbarea Iei Românești, fiind prezenți copiii împreună cu părinți și bunici, preoți și cadre didactice, a fost anunțată și primită cu multă bucurie Școala de vară 2018.

30 August 2018

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în cadrul manifestărilor dedicate Anului Omagial al unității de credință și de neam și Anului comemorativ al Făuritorilor Marii Uniri din 1918, Parohia Agăș a organizat cea de-a  III-a ediție a Școlii de VarăCredință, talent, recunoștință” sub coordonarea preotului paroh Gheorghe Pașcu în colaborare cu Școala Gimnazială Agăș. Au participat un număr de 80 de copii, mulți cu probleme sociale, cursurile desfășurându-se pe parcursul lunilor iulie și august in fiecare zi de luni,între orele 10-14.

27 August 2018

În cadrul manifestărilor dedicate Anului Omagial al unității de credință și de neam și Anului comemorativ al Făuritorilor Marii Uniri din 1918, Parohia Boiștea II – Dărmănești, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a organizat cea de-a III-a ediție a Școlii de vară „Vestitorii Ortodoxiei la poalele Nemirei”.

23 August 2018

Pentru mănăstirea de maici de la Diaconești din comuna Agăș, județul Bacău, Protopopiatul Moinești, ziua de 23 august 2018 a fost una de profundă importanță prin faptul că au primit vizita Părintelui Arhimandrit Efrem, starețul Mănăstirii Vatopedu din Muntele Athos. Părintele athonit Efrem a adus cu el în Moldova o icoană a Maicii Domnului Altărița pictată după modelul original ce se află în patrimoniul cultural și duhovnicesc al bisericii principale a mănăstirii. Pentru ca bucuria să fie deplină în Hristos Domnul, cu acest prilej a fost oficiată Sfânta Liturghie arhierească de către Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, căruia i s-au alăturat în slujire Preasfințitul Andrei, Episcopul Harghitei și Covasnei, Preacuviosul părinte Arhimandrit Serafim Huzdup, Exarhul Mănăstirilor din Eparhie, părintele Costel Mareș, protopop de Moinești, părintele Ioan Bârgăoanu, protopop de Onești, părinții slujitori din parohiile Protopopiatului Moinești, preoți din România și sute de credincioși veniți din întreaga țară.

22 August 2018

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, 10 de tineri ortodocși, reprezentând zona canonic-administrativă a Protopopiatului Moinești, vor participa în perioada 24-26 august la Iași, la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Moldova și 4 tineri în perioada 6-9 septembrie la Sibiu, la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși de pretutindeni”.