Protopopiatul Moinești

Protopop P.C. Pr. Dr. Costel Mareş

Protopopiatul Moinești este o circumscripţie administrativ-bisericească, care cuprinde mai multe parohii din Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului.

Protopopiatul Moinești, din punct de vedere administrativ teritorial cuprinde parohii în oraşele Moineşti, Comăneşti, Dărmăneşti şi comunele învecinate, în total 78 parohii, 4  Mănăstiri,  3 Schituri şi 4 capele.

Cancelaria protopopiatului:

  • Protopop – P.C. Pr. Dr. Costel Mareş
  • Secretar – P.C. Pr. Sorin Nicolaie Bârzu
  • Contabil – Ec. Iulia Petcu
  • Casier– magazioner – Mirinica Cristinoiu

Contacte:
Adresa: Str. Vasile Alecsandri, nr. 56, Municipiul Moinești, Jud. Bacău;
Tel/Fax: 0234.361.843
E-mail: protopop@protoieriamoinesti.ro / protoieriam@yahoo.com
Web: www.protoieriamoinesti.ro

Știri din Protopopiatul Moinești

16 Februarie 2017

Joi, 16 februarie 2017, a avut loc o întâlnire de lucru, pentru a analiza modul de derulare a proiectelor catehetice la nivel parohial, în Protoieria Moinești. Inițiată de Biroul de catehizare al Sectorului Cultural al Administrației Eparhiale, activitatea s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, și s-a dorit a fi nu numai o analiză a proiectelor de anul trecut, ci mai ales, un moment de dinamizare a activităților educative și formative adresate copiilor și tinerilor, într-un număr mai mare de parohii.

15 Februarie 2017

În contextul în care anul 2017 a fost declarat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române Anul omagial al iconarilor şi al pictorilor bisericeştise înscrie şi şedinţa personalului neclerical din cadrul Protopopiatului Moinești, desfăşurată astăzi, miercuri – 15 februarie 2017, la sediul protoieriei, începând cu ora 10:00 cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim. 

14 Februarie 2017

Astăzi, 14 februarie, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a fost prezent la Catedrala arhiepiscopală „Sf. Cuv. Parascheva” din Roman, unde a participat la Sinaxa anuală a preoților din Protopopiatul Moineşti. Cu această ocazie a oficiat Dumnezeiasca Liturghie, fiecare preot participant fiind împărtășit de către Ierarh cu Sfintele Taine. Tot acum, Arhipăstorul a hirotonit întru diacon pe tânărul teolog Andrei Iscu pe seama Parohiei Cetățuia și întru preot pe tânărul teolog Victor-Nicolae Matei, pe seama Parohiei Leontinești, ambele unități de cult fiind din Protopopiatul Moinești.

10 Februarie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Ioachim, a fost implementat şi în Protopopiatul Moineşti Programul Social Eparhial, intitulat "Bolnav am fost şi m-aţi cercetat".

10 Februarie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în timpul vacanței intersemestriale, 22 de copii din Parohia „Sf. Mare Mucenic Gheorghe” - Moinești au primit în dar din partea parohiei o excursie organizată în județul Bacău.

24 Ianuarie 2017

Marți, 24 ianuarie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, la biserica „Sf. Gheorghe” din Moinești, începând cu ora 9.00, a avut loc şedinţa administrativă a preoţilor din Protopopiatul Moineşti.

20 Decembrie 2016

Cu binecuvântarea  Înaltpreasfințitului  Ioachim,  Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, sâmbătă, 17 decembrie 2016, a avut loc la Centrul de agrement ”Trotușul” din Comănești, tradiționalul concert de colinde, ajuns anul acesta la cea de-a şaptea ediţie.

19 Decembrie 2016

Sâmbătă, 17 decembrie 2016, a avut loc la Așezământul social-filantropic „Sfântul Nicolae” din Parohia  Poduri,  festivitatea de închidere oficială a activității „Șahul-sportul minții” din cadrul proiectului „Împreună  suntem o familie” derulat anul acesta în colaborare cu UNICEF Romania

19 Decembrie 2016

Duminică, 18 decembrie 2016, începând cu ora 17.00, s-au adunat în Biserica „Pogorârea Sf. Duh” din satul Valea Șoșii, Protopopiatul Moinești, credincioșii iubitori de tradiție românească și de cântare bisericească, pentru a asculta cele trei coruri ale parohiei: Corul de copii „Îngerașii”, Grupul vocal feminin „Sf. Nectarie” și Corala bărbătească „Sf. Ștefan cel Mare”.

18 Decembrie 2016

Cu binecuvântarea  Înaltpreasfințitului  Ioachim,  Arhiepiscopul Romanului și Bacăului și la inițiativa părintelui protopop Costel Mareș, sâmbătă, 17 decembrie 2016, a avut loc la Centrul de agrement ”Trotușul” din Comănești, tradiționalul concert de colinde,  ajuns anul acesta la cea de-a şaptea ediţie.