Protopopiatul Moinești

Protopop P.C. Pr. Dr. Costel Mareş

Protopopiatul Moinești este o circumscripţie administrativ-bisericească, care cuprinde mai multe parohii din Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului.

Protopopiatul Moinești, din punct de vedere administrativ teritorial cuprinde parohii în oraşele Moineşti, Comăneşti, Dărmăneşti şi comunele învecinate, în total 78 parohii, 4  Mănăstiri,  3 Schituri şi 4 capele.

Cancelaria protopopiatului:

  • Protopop – P.C. Pr. Dr. Costel Mareş
  • Secretar – P.C. Pr. Sorin Nicolaie Bârzu
  • Contabil – Ec. Iulia Petcu
  • Casier– magazioner – Mirinica Cristinoiu

Contacte:
Adresa: Str. Vasile Alecsandri, nr. 56, Municipiul Moinești, Jud. Bacău;
Tel/Fax: 0234.361.843
E-mail: protopop@protoieriamoinesti.ro / protoieriam@yahoo.com
Web: www.protoieriamoinesti.ro

Știri din Protopopiatul Moinești

17 August 2017

În contextul „Anului omagial al iconarilor şi pictorilor bisericeşti şi al Anului comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română”, la Parohia Boiștea II Dărmănești, Protopopiatul Moinești, a avut loc Școala de Vară „Apărătorii Ortodoxiei la poalele Nemirei“ Ediția a II-a.

Activitățile s-au derulat în perioada 11-15 august cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

16 August 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Ioachim, sâmbătă, 19 august 2017, ora 10.00, va avea loc  la Așezământul social - filantropic ”Sfântul Nicolae” Poduri, cea de-a IX-a ediţie a concursului deșah, „Șahul - poezia luptei”, organizat de Protoieria Moineşti și Parohia Poduri în parteneriat cu Asociaţia Sportivă Club „Elisabeta Polihroniade”.

16 August 2017

Ȋn data de 13 august, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim și la inițiativa preotului paroh Codrin Laslău, alături de domnul consilier Grigoraș Nicolae, susținuți de credincioșii din Parohia Cernu, Protopopiatul Moinești a avut loc prima ediție a sărbatorii „Fiii satului”.

9 August 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, duminică, 6 August 2017, a fost oficiată slujba de sfinţire a troiţei din Parohia Petricica. Evenimentul a debutat începând de la ora 17.00 cu slujba de priveghere în cinstea Sfintei Cuvioase Teodora de la Sihla oficiată în biserica parohială cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului”.

9 August 2017

În zilele de 5 și 6 august, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, un grup de peste 120 de credincioși din Parohia „Sfântul Ilie” Camenca, Protopopiatul Moinești, însoțiți de preotul paroh Țuglea Constantin-Adrian, au mers în pelerinaj la Mănăstirea Tarcău din județul Neamț.

6 August 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului și a Preasfințitului Andrei, Episcopul Harghitei și Covasnei, s-a săvârșit la Mănăstirea Făgețel, în județul Harghita, slujba de pomenire a ieromonahului Dionisie Șova, fost stareț al mănăstirii, precum și a preoților din Protopopiatul Moinești, care au pătimit în închisorile comuniste. 

3 August 2017

              Cu binecuvântare Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, timp de opt zile, 26 iulie-2 august, la Parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorgheˮ Moineşti, a avut loc cea de-a treia ediţie a „Şcolii de vară Episcop Dionisie Climescu, întemeietorul şcolii moineştene”.

3 August 2017

Joi, 3 august 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Ioachim Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, la Biserica „Sfântul Gheorgheˮ din Moinești, începând cu ora 0930 a avut loc şedinţa administrativ-tematică a preoţilor din Protopopiatul Moinești.

1 August 2017

La iniţiativa părintelui paroh Daniel Prepeliţă şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, la Parohia Boiştea I din oraşul Dărmăneşti, judeţul Bacău, Protopopiatul Moinești, a debutat în data de 31 iulie 2017 Şcoala de Vară sub egida „Înger de Pace".

6 Iulie 2017

Miercuri, 5 iulie 2017, s-a serbat hramul bisericii „Sf. Atanasie Athonitulˮ din satul Schitu-Frumoasa, comuna Balcani, Protopopiatul Moinești. Cu prilejul evenimentului a fost oficiată Sfânta Liturghie de către un sobor de preoți sub protia părintelui protopop Costel Mareș.