Protopopiatul Buhuși

Protopop P.C. Pr. Vasile Cosma

Protopopiatul  Buhuși este o circumscripţie administrativ-bisericească, care cuprinde mai multe parohii din Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului.

Protopopiatul Buhuși, cuprinde în total 39 de parohii și 2  Mănăstiri.

Cancelaria protopopiatului:

  • Protopop – P.C. Pr. Vasile Cosma
  • Secretar – Munteanu Constantin Sorin
  • Contabil – Ec. Ana Mihalcea    
  • Casier – Pascariu Sebastian

Contacte:
Adresa: Str. Carpați, nr. 2, Municipiul Buhuși, Jud. Bacău; Cod poștal: 605100
Tel/Fax: 0234.261.151
E-mail: protoieriabuhusi@yahoo.com
Web: http://protoieriabuhusi.ro

Știri din Protopopiatul Buhuși

16 Ianuarie 2017

Duminică, 15 ianuarie 2017, de Ziua Culturii Naționale, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, la Parohia „Sf. Înviere” din Protopopiatul Buhuși, s-a înălțat un gând de recunoștință acum când s-au împlinit 167 de ani de la nașterea marelui poet național Mihai Eminescu.

26 Decembrie 2016

În Parohia „Sf. Nicolae” din Protopopiatul Buhuși, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, sâmbătă, 24 decembrie 2016, în Ajun de Crăciun, la biserica parohială a avut loc tradiționalul concert de colinde susținut de elevii Școlii Gimnaziale „Ștefan cel Mare” și elevii de la „Clubul Copiilor” din orașul Buhuși.

22 Decembrie 2016

Miercuri, 21 decembrie 2016, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, corul elevilor de la Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” Roman, coordonat de Părintele Director  Ionuț Amărinii, la invitația Părintelui Protopop Vasile Cozma, a susținut un concert de colinde aducând mesajul Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos.

7 Decembrie 2016

Luni, 5 decembrie 2016, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, la Catedrala „Sf. Nicolae” din Protopopiatul Buhuși a avut loc slujba Vecerniei unită cu Litia în cinstea Sf. Ierarh Nicolae, ocrotitorul și binefăcătorul bisericii parohiale.

7 Decembrie 2016

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, marți, 6 decembrie 2016, la Parohia Gura Văii din Protopopiatul Buhuși, s-a desfășurat ediția a II-a a proiectului „Dialog între generații. De la copilărie la adolescență”, proiect inițiat prin implicarea părintelui paroh Mihai Macovei.

5 Decembrie 2016

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, în Parohia Lețcana, Protopopiatul Buhuși, s-a desfășurat duminică, 4 decembrie 2016, ediția a II-a a concursului „Răsună toaca la Lețcana”. An de an, în această parohie se desfășoară proiectul catehetic „Micul creștin talentat”, în cadrul căruia copii din parohie participă la cercul de desen religios, în perioada Postului mare, concretizat prin concursul și expozitia de desen cu tematică religioasă, iar în perioada postului Nașterii Domnului are loc concursul de bătut toaca intitulat „Răsună toaca la Lețcana”, aflat deja la cea de-a II-a ediție.

2 Decembrie 2016

În Parohia Bărcu-Goșmani, Protopopiatul Buhuși, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, miercuri, 30 noiembrie 2016, s-a dat cinstea cuvenită Zilei Naționale a României prin oficierea de către părintele paroh, Ursache Gheorghe, a slujbei de Te Deum și a slujbei de pomenire a eroilor neamului românesc.

2 Decembrie 2016

Cu binecuvantarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, ieri, 1 Decembrie 2016, credinciosii  din Comuna Berești-Bistrița, la inițiativa părintelui Stefan-Ovidiu Rotaru,  împreună cu Primăria Berești-Bistrița, reprezentată de d-l primar Alcaz Ionel, profesori și elevi ai Școlii Gimnaziale „Vasile Borcea” din localitate, au adus un omagiu eroilor căzuți în Primul Război Mondial și au cinstit „Ziua Națională” a României.

1 Decembrie 2016

Ieri, 30 noiembrie 2016, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, în Parohia Gura Văii, Protopopiatul Buhuși, la inițiativa părintelui paroh Mihai Macovei, după oficierea Sfintei Liturghii, a fost serbată Ziua Națională a României.

1 Decembrie 2016

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, ieri, 30 noiembrie 2016, de ziua Sf. Apostol Andrei – Ocrotitorul României, comunitatea Parohiei „Sf. Înviere” din Protopopiatul Buhuși a adus omagiu eroilor neamului cu ocazia Zilei Naționale a României.