Protopopiatul Buhuși

Protopop P.C. Pr. Vasile Cosma

Protopopiatul  Buhuși este o circumscripţie administrativ-bisericească, care cuprinde mai multe parohii din Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului.

Protopopiatul Buhuși, cuprinde în total 39 de parohii și 2  Mănăstiri.

Cancelaria protopopiatului:

  • Protopop – P.C. Pr. Vasile Cosma
  • Secretar – Munteanu Constantin Sorin
  • Contabil – Ec. Ana Mihalcea    
  • Casier – Pascariu Sebastian

Contacte:
Adresa: Str. Carpați, nr. 2, Municipiul Buhuși, Jud. Bacău; Cod poștal: 605100
Tel/Fax: 0234.261.151
E-mail: protoieriabuhusi@yahoo.com
Web: http://protoieriabuhusi.ro

Știri din Protopopiatul Buhuși

8 August 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, în Parohia Gura Văii (Racova), Protopopiatul Buhuși, în data de 4 august 2017 a fost înființată biblioteca parohială. Acest fond de carte este format dintr-un număr de circa 600 de volume, dintre care majoritatea sunt cu temă religioasă. Dar, printre acestea găsim un număr mare de lucrări istorice, geografice, de limbă și literatură română, literatură pentru copii, culegeri/manuale de matematică și științe ale naturii, CD-uri/DVD–uri educative, atlase, materiale de dezvoltare personală, reviste etc.

8 August 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, în perioada 24 – 30 iulie 2017, în Parohia „Sf. Nicolae” – Buhuși din Protopopiatul Buhuși s-a desfășurat  proiectul „Școală de vară – prilej de bucurie și întâlnire cu Hristos”.

3 August 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, în perioada 3 – 14 iulie 2017, în Parohia „Nasterea Maicii Domnului” Brosteni, Protopopiatul Buhuși, s-au desfășurat cursurile proiectului „Școala de vară – Prilej de bucurie și întălnire cu Hristos”, în parteneriat cu Parohia Bahna și școala gimnazială Bahna, la care a participat un număr de 23 de copii, desfășurând diferite activități catehetice, educative și practice.

1 August 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în perioada 24 – 30 iulie 2017, în Parohia Gura Văii din Protopopiatul Buhuși, sub coordonarea preotului paroh Macovei Mihai, s-a desfășurat ediția a II-a a proiectului misionar – educativ intitulat sugestiv „Școala de vară – prilej de bucurie și întâlnire cu Hristos”.

24 Iulie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, în perioada 17-28 iulie 2017,  la Parohia  „Sf. Înviere” – Buhuși se desfășoară activități educative de tipul școală de vară.

24 Iulie 2017

În perioada 16 – 22 iulie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, în Parohia Brad, Protopopiatul Buhuși s-a desfășurat proiectul „Școală de vară – Prilej de bucurie și întâlnire cu Hristos”.

21 Iulie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, în perioada 17 – 23 iulie 2017, la Parohia Lețcana din Protopopiatul Buhuși, are loc implementarea proiectului „Școala de vară – Prilej de bucurie și întalnire cu Hristos”, la acesta participând un număr de 28 de copii care vor fi implicați în diferite activități catehetice, educative și practice.

18 Iulie 2017

Cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, astăzi, 18 iulie 2017, obștea Mănăstirii Ciolpani din Protopopiatul Buhuși și-a serbat ocrotitorul spiritual, pe Sfântul Mucenic Emilian de la Durostorum.

13 Iulie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, în perioada 5 – 19 iulie 2017, la Parohia Siliștea II, din Protopopiatul Buhuși se desfășoară proiectul „Școală de vară – Prilej de bucurie și întâlnire cu Hristos”, proiect cultural-catehetic cu implicați sociale ce se va desfășura în vara acestui an în mai multe parohii din Protopopiatul Buhuși.

6 Iulie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, miercuri, 5 iulie 2017, a avut loc conferința pastoral – misionară a preoților din Protopopiatul Buhuși.