Protopopiatul Buhuși

Protopop P.C. Pr. Vasile Cosma

Protopopiatul  Buhuși este o circumscripţie administrativ-bisericească, care cuprinde mai multe parohii din Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului.

Protopopiatul Buhuși, cuprinde în total 39 de parohii și 2  Mănăstiri.

Cancelaria protopopiatului:

  • Protopop – P.C. Pr. Vasile Cosma
  • Secretar – Munteanu Constantin Sorin
  • Contabil – Ec. Ana Mihalcea    
  • Casier – Pascariu Sebastian

Contacte:
Adresa: Str. Carpați, nr. 2, Municipiul Buhuși, Jud. Bacău; Cod poștal: 605100
Tel/Fax: 0234.261.151
E-mail: protoieriabuhusi@yahoo.com
Web: http://protoieriabuhusi.ro

Știri din Protopopiatul Buhuși

17 Februarie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, joi, 16 februarie 2017, la Parohia Berești-Bistrița II din Protopopiatul Buhuși a avut loc întâlnirea preoților din cercul pastoral nr. IV „Sfântul Ioan Gură de Aur”.

10 Februarie 2017

Vineri, 10 februarie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, și în Protopopiatul Buhuși a fost implementat programul social-eparhial „Bolnav am fost și m-ați cercetat”.

În fiecare an, sfârșitul lunii ianuarie și începutul lunii februarie constituie, pe plan medical și social, un răstimp dedicat ajutorării celor aflați în suferință, marcat prin zile și activități specifice dedicate diferitelor tipuri de boli:  ziua de 25 ianuarie este Ziua mondială a bolnavilor de lepră, perioada cuprinsă între 22-28 ianuarie este Săptămâna Europeană de Prevenție a Cancerului de Col Uterin, data de 4 februarie reprezintă Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului, 11 februarie este Ziua Mondială a Bolnavilor – ce anul acesta a ajuns la cea de-a 24 ediție, iar data de 15 februarie a fost declarată încă din 2003 ca Ziua Internațională a Copiilor cu Cancer.

8 Februarie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, marți, 7 februarie 2017, în Parohia Berești-Bistrița II, din Protopopiatul Buhuși, un grup de 14 copii s-au bucurat de o zi de vacanță petrecută „altfel”, prin grija și implicarea părintelui paroh Ștefan-Ovidiu Rotaru. Copiii au primit acest cadou, pentru implicarea în activitățile parohiei, respectiv prezența la slujbele bisericii, dar și pentru rezultatele bune la învățătură.

31 Ianuarie 2017

Astăzi, 31 ianuarie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim a avut loc la Protopopiatul Buhuși prima conferință administrativă a preoților buhușeni în prezența PC. Pr. Protopop Vasile Cozma.

25 Ianuarie 2017

Marți, 24 ianuarie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, la Parohia Buda, Protopopiatul Buhuși a fost marcat evenimentul Unirii din anul 1859.

25 Ianuarie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, la biserica parohială „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” – Parohia Bărcu, Protopopiatul Buhuși s-a sărbătorit marți, 24 ianuarie 2017, împlinirea a 158 de ani de la Unirea Principatelor Române.

24 Ianuarie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, cei 158 de ani de la Unirea Principatelor Române au fost celebraţi şi în biserica „Sf. Înviere” din Protopopiatul Buhuși  de către preoții și enoriaşii parohiei, alături de copiii de la Clubul Elevilor Buhuşi, îndrumaţi de doamna profesoară Mariana Barcan, care au sustinut un moment artistic dedicat acestui eveniment.

24 Ianuarie 2017

Marți, 24 ianuarie 2017, în Parohia Orbic din Protopopiatul Buhuși a fost organizat evenimentul intitulat ”Unirea ne este nouă dragă!”, prilejuit de împlinirea a 158 de ani de la Unirea Principatelor Române.

16 Ianuarie 2017

Duminică, 15 ianuarie 2017, de Ziua Culturii Naționale, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, la Parohia „Sf. Înviere” din Protopopiatul Buhuși, s-a înălțat un gând de recunoștință acum când s-au împlinit 167 de ani de la nașterea marelui poet național Mihai Eminescu.

26 Decembrie 2016

În Parohia „Sf. Nicolae” din Protopopiatul Buhuși, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, sâmbătă, 24 decembrie 2016, în Ajun de Crăciun, la biserica parohială a avut loc tradiționalul concert de colinde susținut de elevii Școlii Gimnaziale „Ștefan cel Mare” și elevii de la „Clubul Copiilor” din orașul Buhuși.