Protopopiatul Buhuși

Protopop P.C. Pr. Vasile Cosma

Protopopiatul  Buhuși este o circumscripţie administrativ-bisericească, care cuprinde mai multe parohii din Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului.

Protopopiatul Buhuși, cuprinde în total 39 de parohii și 2  Mănăstiri.

Cancelaria protopopiatului:

  • Protopop – P.C. Pr. Vasile Cosma
  • Secretar – Munteanu Constantin Sorin
  • Contabil – Ec. Ana Mihalcea    
  • Casier – Pascariu Sebastian

Contacte:
Adresa: Str. Carpați, nr. 2, Municipiul Buhuși, Jud. Bacău; Cod poștal: 605100
Tel/Fax: 0234.261.151
E-mail: protoieriabuhusi@yahoo.com
Web: http://protoieriabuhusi.ro

Știri din Protopopiatul Buhuși

12 Februarie 2019

În Parohia Valea lui Ion din Protopopiatul Buhuși s-a întrunit în data de 12 februarie 2019, Cercul pastoral nr. 1 „Sf. Ierarh Nicolae”, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim și în prezența părintelui protopop Vasile Cozma.

30 Ianuarie 2019

Parohia „Sf. Trei Iearhi” din orașul Buhuși a îmbrăcat haină de sărbătoare, marți, 29 ianuarie 2019, cu ocazia cinstirii ocrotitorilor spirituali ai bisericii parohiale și ai comunității din această parohie.

8 Ianuarie 2019

Ocrotitorul spiritual al Parohiei Racova, Sf. Ioan Botezătorul, a fost serbat duminică, 6 ianuarie 2019, când Biserica Ortodoxă prăznuiește Botezul Domnului, în prezența părintelui Protopop Vasile Cozma, de către soborul de preoți invitați la eveniment și de mulțimea credincioșilor din această comunitate.

28 Decembrie 2018

În Protopopiatul Buhuși, este organizată în aceste zile o activitate social – filantropică, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim și prin grija părintelui Protopop Vasile Cozma,  în care un număr de zece parohii  oferă o masă caldă timp de zece zile, unui număr de 70 de persoane de la Secția de Psihiatrie a Spitalului Buhuși.

19 Decembrie 2018

Având binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, pentru al doilea an consecutiv, marți, 18 decembrie 2018, prin grija părintelui Protopop Vasile Cozma, în Protopopiatul Buhuși a fost derulat Programul Social Eparhial „Fii dar dinDarul lui Dumnezeu!”.

6 Decembrie 2018

La Catedrala „Sf. Nicolae” din Buhuși a fost oficiată astăzi, 6 decembrie 2018, în prezența și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, Sfânta Liturghie în cinstea ocrotitorului spiritual al comunității, Sf. Ierarh Nicolae.

3 Decembrie 2018

Credincioșii Comunei Berești – Bistrița au celebrat, sâmbătă, 1 Decembrie 2018, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, cei 100 de ani de la Marea Unire din 1918.

26 Noiembrie 2018

În ziua cinstirii Sf. Mare Mucenițe Ecaterina, duminică, 25 noiembrie 2018, peste 2000 de preoți și credincioși din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului au fost alături de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim la evenimentul istoric al sfințirii Catedralei Naționale.

13 Noiembrie 2018

În ziua pomenirii Sf. Ier. Ioan Gură de Aur, arhiepiscopul Constantinopolului, a avut loc la Parohia Siliștea I întrunirea cercului pastoral nr. 2 din Protopopiatul Buhuși, „Sf. Ap. Petru și Pavel”.

9 Noiembrie 2018

Biserica parohială din localitatea Gârleni, Protopopiatul Buhuși și-a cinstit ocrotitorii spirituali, joi, 8 noiembrie 2018, când Biserica prăznuiește „Soborul Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil și al tuturor cereștilor puteri”.