Protopopiatul Buhuși

Protopop P.C. Pr. Vasile Cosma

Protopopiatul  Buhuși este o circumscripţie administrativ-bisericească, care cuprinde mai multe parohii din Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului.

Protopopiatul Buhuși, cuprinde în total 39 de parohii și 2  Mănăstiri.

Cancelaria protopopiatului:

  • Protopop – P.C. Pr. Vasile Cosma
  • Secretar – Munteanu Constantin Sorin
  • Contabil – Ec. Ana Mihalcea    
  • Casier – Pascariu Sebastian

Contacte:
Adresa: Str. Carpați, nr. 2, Municipiul Buhuși, Jud. Bacău; Cod poștal: 605100
Tel/Fax: 0234.261.151
E-mail: protoieriabuhusi@yahoo.com
Web: http://protoieriabuhusi.ro

Știri din Protopopiatul Buhuși

23 Iunie 2017

Joi, 22 iunie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, la parohia Hârlești, a avut loc întrunirea cercului pastoral nr. 3 „Sf. Cuv. Parascheva” în cadrul căruia a fost săvârșită Sfânta Liturghie sub protia părintelui protopop Vasile Cozma.

13 Iunie 2017

Marți, 13 iunie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, la Catedrala „Sf. Nicolae” din Buhuși a avut loc întâlnirea preoților de la parohiile din Protopopiatul Buhuși, care vor desfășura activități tip școală de vară,  în vederea instruirii privind implementarea proiectului „Școală de vară – Prilej de bucurie și întâlnire cu Hristos”, ce urmează să se desfășoare în perioada iulie-august a.c. în Protopopiatul Buhuși.

7 Iunie 2017

Duminică, 4 iunie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, la Parohia Siliștea I, Protopopiatul Buhuși a fost săvârșită slujba Vecerniei unită cu Litia, cu ocazia hramului bisericii parohiale.

25 Mai 2017

Joi, 25 mai 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, la monumentul eroilor din centrul orașului Buhuși, un sobor de preoți sub protia părintelui protopop Vasile Cozma a depus, alături de reprezentanți ai instituțiilor din oraș, coroane de flori în cinstea eroilor români din toate timpurile și din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre și în închisori pentru apărarea patriei și a credinței Ortodoxe strămoșești.

18 Mai 2017

Joi, 18 mai 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, a avut loc conferința pastoral – misionară a preoților din Protopopiatul Buhuși.

24 Aprilie 2017

Sâmbătă, 22 aprilie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, la Parohia Onișcani din Protopopiatul Buhuși a fost serbat Sf. Mare Mucenic Gheorghe, ocrotitorul spiritual al comunității.

21 Aprilie 2017

Astăzi, 21 aprilie 2017, în Săptămâna Luminată a fost oficiată la Parohia Valea lui Ion din Protopopiatul Buhuși slujba Vecerniei în cinstea ocrotitorului spiritual al comunității „Sf. Mare Mucenic Gheorghe”.

18 Aprilie 2017

În a treia zi după Paște, în Săptămâna Luminată, credincioșii parohiei cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” – din localitatea Bărcu - Goșmani, comuna Români, Protopopiatul Buhuși, s-au bucurat de prezența IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim, Întâistătătorul Eparhiei Romanului și Bacăului, care a oficiat Sfânta Liturghie și botezul pruncului Matei, fiul doamnei Elena Ursache-Stoica, redactor șef la Radio Trinitas.

17 Aprilie 2017

 

Luni, 17 aprilie, în a doua zi de Paști, în Săptămâna Luminată, obștea măicuțelor de la Mănăstirea Ciolpani a primit în mijlocul ei la ceas de prăznuire a Învierii Domnului pe Înaltpreasfințitul Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului. Acesta a fost înconjurat de un sobor de preoți coordonat de către Pr. Vasile Cozma, protopop al Protoieriei Buhuși. În cadrul Liturghiei a avut loc o hirotonie întru preot și o hirotesie întru duhovnic. Tot în această zi, în parohia Orbic, Ierarhul a sfințit capela funerară, construită în ultima perioadă, participând și la un miniconcert de Sfintele Paști.

12 Aprilie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, la Parohia Beresti-Bistrita II, Protopopiatul Buhuși, în urma parteneriatului încheiat  între Biserică și Școală, elevii școlii gimnaziale „Vasile Borcea” din Berești-Bistrița, însoțiți de cadrele didactice, prof. înv. Camelia Dordea, prof. religie Dăscălașu Vlăduț, prof. Cristina Dăscălescu și d-na director, Valeria Partac, au început Săptămana Pătimilor în sânul Bisericii, bucurându-se de un program deosebit ce s-a desfășurat pe parcursul a două zile.