Protopopiatul Buhuși

Protopop P.C. Pr. Vasile Cosma

Protopopiatul  Buhuși este o circumscripţie administrativ-bisericească, care cuprinde mai multe parohii din Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului.

Protopopiatul Buhuși, cuprinde în total 39 de parohii și 2  Mănăstiri.

Cancelaria protopopiatului:

  • Protopop – P.C. Pr. Vasile Cosma
  • Secretar – Munteanu Constantin Sorin
  • Contabil – Ec. Ana Mihalcea    
  • Casier – Pascariu Sebastian

Contacte:
Adresa: Str. Carpați, nr. 2, Municipiul Buhuși, Jud. Bacău; Cod poștal: 605100
Tel/Fax: 0234.261.151
E-mail: protoieriabuhusi@yahoo.com
Web: http://protoieriabuhusi.ro

Știri din Protopopiatul Buhuși

18 Iulie 2018

De la primele orele ale dimineții din ziua de 18 iulie a.c. câteva sute de credincioși din Bacău, Buhuși și din alte zone ale județului, precum și pelerini din țară, au participat la Sfânta Liturghie serbată cu ocazia hramului mănăstirii Ciolpani. La slujbă au fot prezenți IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim și PS Părinte Episcop Ignatie, alături de un impresionant sobor de preoți și diaconi. La evenimentul duhovnicesc a participat și doamna Sorina Pintea, ministru al Ministerului Sănătății din România.

 

16 Iulie 2018

Ediția a II-a a „Școlii de vară – prilej de bucurie și întâlnire cu Hristos”, precum și Proiectul Eparhial „Cateheze în parohii – Ca toți să fie Una” s-au desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim și în Parohia Lețcana, Protopopiatul Buhuși, în perioada 07-15 iulie 2018 .

7 Iulie 2018

Este cunoscut faptul că în cadrul parteneriatului dintre Biserică, Școală și Familie, în ultimii trei ani, la nivelul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, în cele șase protopopiate s-a dezvoltat cu binecuvântarea și sub atenta îndrumare a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim proiectul „Școală de vară”, prin care se desfășoară la nivelul fiecărei parohii activități religioase, culturale, educative, practice, încercându-se prin aceasta implicarea activă a tinerilor în activități benefice vieții lor.

2 Iulie 2018

Duminică, 1 iulie 2018, în contextul „Anului Omagial al unității de credință și de neam și al Anului comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918”, Protopopiatul Buhuși și Parohia Sf. Gheorghe – Orbic au organizat evenimentul intitulat: „Ștefan, Ștefan, Domn cel Mare!”, pentru a marca personalitatea marelui voievod Ștefan cel Mare la împlinirea a 514 ani de la trecerea în veșnicie.

2 Iulie 2018

Sfinții Apostoli Petru și Pavel, ocrotitorii spirituali ai Parohiei Bărcu, au fost serbați sâmbătă, 30 iunie 2018, în prezența unui sobor de preoți din Protopopiatul Buhuși și a unui număr impresionant de credincioși din comunitate și din împrejurimi.

14 Iunie 2018

Astăzi, 14 iunie 2018, în Protopopiatul Buhuși a avut loc întrunirea preoților din parohiile care s-au înscris pentru derularea proiectului social-cultural „Școală de vară” 2018, proiect care a fost inițiat cu binecuvântarea și sub atenta îndrumare a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim și care prinde contur în tot mai multe parohii în fiecare an.

14 Iunie 2018

În contextul „Anului Omagial al unității de credință și de neam”, a avut loc miercuri, 13 iunie 2018, la Casa de Cultură a orașului Buhuși, vernisajul expoziției „Zestrea Neamului Românesc”.

28 Mai 2018

Duminică, 27 mai 2018, în ziua Cincizecimii, la Filia Poiana Negustorului, din Parohia Pădureni, Protopopiatul Buhuși, a fost săvârșită slujba Vecerniei, unită cu litia, cu ocazia hramului bisericii „Sfânta Treime” din această comunitate.

24 Mai 2018

Astăzi, 24 mai 2018, la invitația părintelui Protopop Vasile Cozma, preoții din Protopopiatul Buhuși, s-au întrunit în ședință cultural – administrativă, pentru a fi discutate teme și probleme de actualitate privind activitatea pastoral – misionară și administrativă ce se desfășoară prin parohii la nivelul Protopopiatului Buhuși.

18 Mai 2018

Eroii români din toate timpurile au fost comemorați joi, 17 mai 2018, în ziua Înălțării Domnului nostru Iisus Hristos la monumentul „Eroului necunoscut” din orașul Buhuși.