Protopopiatul Buhuși

Protopop P.C. Pr. Vasile Cosma

Protopopiatul  Buhuși este o circumscripţie administrativ-bisericească, care cuprinde mai multe parohii din Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului.

Protopopiatul Buhuși, cuprinde în total 39 de parohii și 2  Mănăstiri.

Cancelaria protopopiatului:

  • Protopop – P.C. Pr. Vasile Cosma
  • Secretar – Munteanu Constantin Sorin
  • Contabil – Ec. Ana Mihalcea    
  • Casier – Pascariu Sebastian

Contacte:
Adresa: Str. Carpați, nr. 2, Municipiul Buhuși, Jud. Bacău; Cod poștal: 605100
Tel/Fax: 0234.261.151
E-mail: protoieriabuhusi@yahoo.com
Web: http://protoieriabuhusi.ro

Știri din Protopopiatul Buhuși

24 Martie 2017

Miercuri, 22 martie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, la sediul Protopopiatului Buhuși au fost jurizate lucrările participante la Concursul national de creație „Icoana și Școala mărturisirii” organizat cu aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

24 Martie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, în Protopopiatul Buhuși, la Parohiile Buda, Galbeni și Sf. Trei Ierarhi - Buhuși au fost susținute în săptămâna a IV-a din Postul Mare cateheze, în cadrul Programului catehetic „Cinstirea Icoanelor în Ortodoxie”.

21 Martie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, în săptămâna a III-a din Sfântul și Marele Post, în Protopopiatul Buhuși, la Parohiile Onișcani și Hociungi I, preoții au susținut cateheze în cadrul Programului catehetic eparhial „Cinstirea Icoanelor în Ortodoxie”, program destinat acestei perioade.

20 Martie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, în Parohiile din Protopopiatul Buhuși este implementat în această perioadă a Postului Mare Programul catehetic „Cinstirea Icoanelor în Ortodoxie”, program care se derulează sub egida Proiectului Eparhial “Cateheze în Parohii”, ajuns la ediția a III-a și care este destinat tuturor credincioșilor și tinerilor, pentru perioada Postului Mare a anului 2017.

17 Martie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim și prin implicarea directă a PC Părinte Protopop Vasile Cozma, în Parohia „Sf. Nicolae” din Buhuși se desfășoară pentru al III-lea an consecutiv programul social-filantropic „O masă caldă”, program care se bucură de un real succes dar și de sprijinul credincioșilor cu suflet mare și cu dorința de a veni în ajutorul semenilor lor.

17 Martie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, joi, 16 martie 2016, a avut loc la Catedrala „Sf. Nicolae” conferința pastoral-misionară a preoților din Protopopiatul Buhuși.

14 Martie 2017

Marți, 14 martie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, la Biserica „Sf. Înviere” din Buhuși a avut loc întrunirea preoților din cercul pastoral numărul I „Sf. Nicolae” din Protopopiatul Buhuși.

9 Martie 2017

Joi, 9 martie 2017, în urma îndemnului Patriarhiei Române și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, în Protopopiatul Buhuși, la parohiile: Sf. Nicolae-Buhuși, Sf. Înviere-Buhuși, Sf. trei Ierarhi-Buhuși și Sf. Gheorghe-Orbic, a fost oficiată Slujba Parastasului pentru eroii, luptătorii români și apărătorii Ortodoxiei din timpul regimului comunist, care au murit în lagăre și în închisori, pentru apărarea credinței strămoșești, pentru demnitatea și libertatea poporului român.

7 Martie 2017

Astăzi, 7 martie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, preoții slujitori din comuna Berești-Bistrița, Protopopiatul Buhuși, s-au alăturat colegilor lor, preoți militari și, împreună cu militarii Bazei 95 Aeriană „Erou căpitan aviator Alexandru Șerbănescu”, au comemorat militarii care și-au pierdut viața în catastrofa aviatică din 7 martie 2013.

6 Martie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului  şi Bacăului, an de an, credincioşii parohiei Leţcana, Protopopiatul Buhuşi, vin la Sfânta Biserică, în Duminica Ortodoxiei, spre a se adăpa din dumnezeiştile Taine, purtând pe braţe sfintele icoane.