Protopopiatul Buhuși

Protopop P.C. Pr. Vasile Cosma

Protopopiatul  Buhuși este o circumscripţie administrativ-bisericească, care cuprinde mai multe parohii din Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului.

Protopopiatul Buhuși, cuprinde în total 39 de parohii și 2  Mănăstiri.

Cancelaria protopopiatului:

  • Protopop – P.C. Pr. Vasile Cosma
  • Secretar – Munteanu Constantin Sorin
  • Contabil – Ec. Ana Mihalcea    
  • Casier – Pascariu Sebastian

Contacte:
Adresa: Str. Carpați, nr. 2, Municipiul Buhuși, Jud. Bacău; Cod poștal: 605100
Tel/Fax: 0234.261.151
E-mail: protoieriabuhusi@yahoo.com
Web: http://protoieriabuhusi.ro

Știri din Protopopiatul Buhuși

12 Decembrie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în  Parohia Lețcana,  Protopopiatul Buhusi, s-a desfășurat duminică,  10 decembrie 2017, concursul de toacă, editia a III-a, intitulat  „Răsună toaca”.

8 Decembrie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în biserica parohială „Sfântul Ioan Botezătorul” din Racova, Protopopiatul Buhuși, în cadrul parteneriatului dintre Biserică și Școală, joi, 7 decembrie 2017, s-a desfășurat proiectul intitulat „Sfinții în viața copiilor- modele de urmat”.

7 Decembrie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, miercuri, 6 decembrie 2017, la Parohia Hociungi II din Protopopiatul Buhuși a fost cinstit ocrotitorul spiritual al bisericii parohiale și al întregii comunități, Sf. Ierarh Nicolae.

7 Decembrie 2017

Marți, 5 decembrie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în cadrul celei de-a III-a ediții a proiectului anual „Dialog între generații”, dintre Biserică și Școală, Parohia Gura – Văii  a primit vizita unui grup de liceeni deosebiți, care la propunerea părintelui paroh Macovei Mihai, profesor de religie la Colegiul Tehnic „Ion Borcea” – Buhuși, județul Bacău, au dorit să se implice în promovarea ofertei educaționale la nivel local și încurajarea tinerei generații în depășirea barierelor personale.

7 Decembrie 2017

Marți, 5 decembrie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, Catedrala „Sf. Nicolae” – Buhuși și-a serbat ocrotitorul spiritual.

6 Decembrie 2017

În ziua de serbare a Sfântului Ierarh Nicolae, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a slujit Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea Ciolpani. Cu acest prilej, la momentul cuvenit a pomenit întru nădejdea mântuirii pe Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei.

4 Decembrie 2017

Duminică, 3 decembrie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, la Filia Ciumași, Parohia Brad din Protopopiatul Buhuși a fost cinstit ocrotitorul spiritual al comunității, Sf. Ierarh Nicolae.

4 Decembrie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, joi, 30 noiembrie 2017, în ziua de prăznuire a Sf. Ap. Andrei, în Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul”  – Racova, a fost serbată Ziua Marii Uniri.

1 Decembrie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, vineri, 1 decembrie 2017, în Protopopiatul Buhuși a fost cinstită „Ziua Națională a României”, acum când se împlinesc 99 de ani de la Marea Unire din 1 Decembrie 1918.

28 Noiembrie 2017

Marți, 28 noiembrie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, a avut loc conferința pastoral – administrativă a preoților din Protopopiatul Buhuși, în prezența PC Pr. Consilier Alexandru Zamfir ca delegat și reprezentant al Înaltpreasfinției Sale și în prezența PC Pr. Protopop Vasile Cozma, Protopop al Protopopiatului Buhuși.