Proiect catehetic în Parohia Dănceni - Protoieria Sascut.

5 Aprilie 2018

În perioada Săptămânii Patimilor, în biserica cu hramurile ,, Sf. Ierarh Nicolae” și ,,Sf. Martiri Brâncoveni” din Parohia Dănceni s-a desfăşurat proiectul catehetic intitulat "ÎMPREUNĂ CU HRISTOS PE DRUMUL CRUCII", ediția a VIII-a. 

Cateheza a fost susţinută de către PC Toma Constantin, preot paroh la Parohia Dănceni din comuna Podu -Turcului pentru cei 20 de copii, membri ai grupului de cateheză. 
Proiectul a avut în vedere: îmbogățirea cunoştințelor de educație religioasă, implicarea copiilor și participarea activă a acestora la slujbele din această perioadă, și nu numai, și înțelegerea necesității apropierii de Dumnezeu. 
În acest sens, îndrumătorul catehetic a prezentat pe înţelesul copiilor "cum?", "unde?" "când?" și "de ce?" trebuie să ne rugăm; a conceput lecția sub forma unui dialog și a păstrat o bună interacţiune cu cei mici, astfel încât răspunsurile au fost obținute chiar de la aceștia. 
Mai mult, partea practică a programului a îmbrăcat forma unui joc prin care copiii au parcurs împreună cu Hristos Drumul Crucii: de la Pretoriu unde a fost dată sentinţa de condamnare la moarte, până la Golgota, locul unde a fost răstignit. Copiii au purces alături de Mântuitor pe drumul patimilor - înțelegând, odată cu fiecare oprire, felul smerit în care Iisus a fost dispus să-Și lase la o parte orice privilegiu al divinității Sale, ca să ne asigure o cale spre mântuire prin jertfa Sa. 
Copiii au învăţat cum crucea, inițial obiect de tortură, şi-a dobândit sfințenia prin sângele Mântuitorului răstignit. 
De asemenea, în fiecare seară, la sfârşitul slujbei Deniilor s-a organizat un concurs de întrebări şi răspunsuri din învățătura creştin-ortodoxă. Câştigătorii au fost premiați cu icoane, cărți de rugăciuni şi reviste de cultură generală. 
PC Pr. Toma Constantin a îndemnat pe copiii prezenți la lecțiile de cateheză să păstreze o legătură strânsă cu Biserica, legătură care să culmineze cu Spovedania și Împărtășirea cu Trupul și Sângele Domnului Iisus Hristos; și a mulțumit acestora pentru faptul că au fost alături de Domnul Hristos în această perioadă a suferințelor Sale.

Citește mai multe articole despre: protoieria sascut