Procesiune cu icoane în Parohia Valea Șoșii în Duminica Ortodoxiei

6 Martie 2017

Imnul Ortodoxiei românești, alcătuit de IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim, a chemat în Duminica Ortodoxiei și pe fiii bisericii din parohia Valea Șoșii la Sfânta Liturghie și la mărturisirea credinței strămoșești:

 „Ieșiți astăzi din casă, veniți, iubiți români

Purtând în mâni icoane, în minte rugăciunea,

În inimi având pacea. Cu toată-nțelepciunea

Să mulțumim Treimii că ne-am născut creștini.”

Bucuria de a fi ortodox a fost prezentă deplin și în sufletele credincioșilor din Parohia Valea Șoșii. Aceștia, după ce s-au împărtășit cu Sfintele Taine, au ascultat Pastorala Sfântului Sinod din Duminica Ortodoxiei și au mers apoi în curtea bisericii. Aici, icoanele și crucile pe care le-au adus special pentru a primi veștmântul harului, au fost sfințite prin rugăciunea preotului. Apoi, s-a făcut o procesiune în jurul bisericii, rostindu-se ectenii pentru diferite trebuințe, fiecare credincios purtând cu bucurie o cruce sau o icoană.

Tot în această duminică s-a organizat în pridvorul bisericii o expoziție de icoane pictate de copii, care au pregătit și câteva cântece și ghiocei pentru ziua mamei.

"Această zi va rămâne în memoria tuturor, dar mai ales pentru copii, ca o mare sărbătoare, când tot satul a purtat Sfinte icoane în mâini, mărturisind înaintea lumii credința ortodoxă" a declarat preotul Ovidiu Hereș, parohul de la Valea Șoșii.

Citește mai multe articole despre: protoieria moinesti, parohia Valea Șoșii, 2017