Parohia “Sf. Voievozi” din Roman a găzduit întâlnirea cu membrii ATOR

10 Martie 2017

În data de 9 martie a.c., ziua pomenirii celor 40 de mucenici, părintele arhim. Nicodim Petre, consilier eparhial în cadrul Arhiepiscopiei Iașilor, s-a întâlnit cu membrii ATOR Roman. Gazda acestei întâlniri a fost biserica “Sf. Voievozi” din Roman.

Cu binecuvântarea IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la biserica „Sf. Voievozi” din municipiul Roman a avut loc întâlnirea tinerilor din ATOR Roman cu părintele arhim. Nicodim Petre, Consilier statistică și prognoză pastorală în cadrul Arhiepiscopiei Iașilor.

Cu acest prilej, părintele consilier a vorbit membrilor ATOR despre profilul religios al tânărului contemporan, despre necesitatea implicării voluntare în activități social-culturale, precum și despre activitățile filialelor ATOR din țară.

Totodată, tinerii au fost încurajați să militeze pentru cunoașterea fundamentelor care structurează personalitatea umană. Tot cu acest prilej a fost adusă în discuție participarea acestei asociații la Marsul pentru viață ce va fi organizat în cele mai reprezentative orașe din țară în data de 25 martie.

De asemenea, s-a vorbit și despre participarea membrilor acestei asociații la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși (ITO) ce va fi organizată la Iași, la începutul lunii septembrie.

Întâlnirea de astăzi a avut rolul de a încuraja inițiativele tinerilor atoreni și de a crea conexiuni cu filialele acestei asociații care își desfășoară activitatea în Eparhia Iașilor. Prezența părintelui consilier în mijlocul tinerilor și informațiile împărtășite acestora reprezintă o etapă importantă în formarea lor. Suntem bucuroși ca am putut fi gazde al acestui eveniment și ne dorim ca alături de membrii ATOR sa împlinim lucruri frumoase în viitor”, a declarat părintele Valentin Băltoi, parohul de la “Sf. Voievozi” din cetatea mușatină.

(Pr. Daniel Marari)

Citește mai multe articole despre: Protoieria Roman, Parohia Sf. Voievozi, ATOR Roman, 2017, martie