Parohia Ortodoxă Lazaret Bacău a derulat programul ”Ajuta-l pe Moș Crăciun”

28 Decembrie 2016

Parohia Ortodoxă Lazaret Bacău, în parteneriat cu Fundația ”Episcop Melchisedec”-Filiala Bacău, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a derulat programul ”Ajuta-l pe Moș Crăciun”, ajuns la a 3-a ediție. Spre deosebire de anul trecut, beneficiarii din acest an au fost copiii din parohiile Fulgeriș (Protopopiatul Sascut) și Odobești (Protopopiatul Bacău), județul Bacău, parohii care, oricât de mult și-au dorit, nu au putut oferi daruri tuturor celor aflați în nevoie. Copiii au scris scrisori în care și-au pus speranțele și dorințele, dar din care au răzbătut și cât de mari sunt nevoile și lipsurile lor.

     

  S-a dat ”șfară-n țară” și, oameni buni, ”s-au adunat” mai mulți credincioși din Parohia Ortodoxă Lazaret, dar și din Bacău, care cu multă dragoste și dăruire au luat cel puțin câte o scrisorică și au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a îndeplini visele celor 134 de copii care le-au scris.  

În Parohia Fulgeriș!

        Cu ajutorul lui Dumnezeu în data de 22.12.2016 s-a mers, prima dată, în Parohia Fulgeriș.

 “De aici am primit 66 de scrisori, la care s-au mai adăugat încă 4. Copiii din Fulgeriș ne-au așteptat nerăbdatori și ne-au întâmpinat emoționați, cu pâine și sare. Apoi ne-au pregătit un mic concert de colinde ortodoxe, nu foarte des auzite. Iar când au început să primească darurile… emoția și bucuria lor erau foarte mari. Mai ales că au așteptat acele lucrușoare, dulciuri sau jucării pe care și le-au dorit și la care nu au avut acces deloc sau prea rar. Marea majoritate a dorit să primească încălțăminte, haine, rechizite și jucării.”   Copiii din Fulgeriș, ca semn de mulțumire pentru darurile primite, au confecționat felicitări pe care le-au dăruit cu toată dragostea.

În Parohia Odobești!

        A doua zi, 23.12.2016 s-a pornit din nou la drum, de data aceasta la copiii din Parohia Odobești, care și ei așteptau nerăbdători și foarte curioși. Aceștia au pregătit colinde și au recitat poezii, dar mai ales … nu l-au scăpat nicio clipă din priviri pe Moș Crăciun.

        “Din Parohia Odobești am primit 54 de scrisori, la care s-au mai adăugat încă 4. Emoționați, toți copiii și-au primit darurile, mai mari sau mai mici (după cum au scris în scrisori), dar pregătite cu multă dragoste de cei care au făcut tot posibilul ca să le îndeplinească dorințele. Pe unele chipuri se citea uimirea, pe altele bucuria, dar la final toți copiii au fost fericiți”.   Și în Parohia Odobești, ca și la Fulgeriș, au fost aduse produse de îmbrăcăminte și încălțăminte (donate de credincioșii Parohiei Ortodoxe Lazaret și din municipiul Bacău), care au fost distribuite celor care aveau atâta nevoie de ele.

Carla-Livia Pișcu - (Asistent Social Fundația ”Episcop Melchisedec”- Filiala Bacău)