Mâna Sfântului Ierarh Nicolae, Ocrotitorul copiilor, binecuvintează Oneștiul

13 Septembrie 2016
Marți 12 septembrie, la Biserica „Sfântul Nicolae” – Onești, Protopopiatul Onești, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului a binecuvântat începerea noului An școlar în cadrul Proiectului Eparhial „Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți!”.

Marți 12 septembrie, la Biserica „Sfântul Nicolae” – Onești, Protopopiatul Onești, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului a binecuvântat începerea noului An școlar în cadrul Proiectului Eparhial „Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți!”. Au fost prezenți doamnele și domnii directori, învățătorii, profesorii și elevii de la școlile și liceele din Protoieria Onești. Bucuria întâlnirii oneștenilor cu Păstorul sufletesc, Arhiepiscopul Ioachim, a fost deplină prin aducerea Sfintelor Moaște ale Sfântului Ierarh Nicolae, Ocrotitorul copiilor, raclă care se află de 400 de ani în Biserica Voievodală „Sfântul Gheorghe Nou” din București, ctitorie a Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu. După Rugăciunea de binecuvântare a noului An școlar și a celor prezenți, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a împărțit 550 de daruri copiilor prezenți.
În cuvântul rostit cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a vorbit tinerilor despre necesitatea studierii disciplinelor școlare și importanța formării lor ca oameni pentru societate.
(Pr. Daniel Iordan)