„Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți!” (ediția a II-a) la Parohia „Sf. Andrei Criteanul”- Bacău

10 Septembrie 2018

Duminică, 9 septembrie 2018, în Parohia „Sfântul Andrei Criteanul” din municipiul Bacău, Protopopiatul Bacău, a fost implementat la nivel parohial, cu binecuvântarea IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, de către preotul paroh Gabriel Radu-Ichim, programul eparhial „Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți!” (Ediția a II-a).

În duminica dinaintea serbării Sfintei Cruci, în ParohiaSfântul Andrei Criteanul” din municipiul Bacău, Protopopiatul Bacău, a fost implementat de către preoții parohiei programul eparhial „Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți!” (Ediția a II-a), 120 de copii primind câte un ghiozdan complet echipat.

Emoție de copil și bucurie de părinte, pare a fi descrisă în câteva cuvinte atmosfera din parohia băcăuană ce a fost trezită în inimile celor mai mici dintre enoriași care au fost prezenți la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. O sută douăzeci de copii au fost împărtășiți cu Sfintele Taine și apoi, la final, a fost oficiată rânduiala slujbei la începerea anului şcolar, iar elevilor li s-au citit rugăciuni de luminare a minții la învățătură, fiind apoi binecuvântați cu sfânta aghiasmă.

Preotul paroh Gabriel Radu-Ichim a îndemnat pe părinți să susțină copiii pentru a merge la școală, instituție care să le ofere o pregătire intelectuală.

,,Este mare nevoia de creştere spirituală a copiilor şi a tinerilor în comuniune şi într-o comunitate care cultivă valori permanente de iubire, respect,moralitate și echilibru social. Doar prin intermediul Bisericii și al Școlii, generația care va urma va putea fi una educată și morală", a subliniat în cuvântul său părintele paroh.

Citește mai multe articole despre: protopopiatul bacau, Parohia Sf Andrei Criteanul, bacău