IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim a participat la hramul Mănăstirii maramureșene Bârsana

Astăzi, 30 iunie 2015, când Biserica Ortodoxă sărbătorește Soborul Sfinților 12 Apostoli, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a participat la Sfânta Liturghie oficiată, în Altarul de vară al Mănăstirii Bârsana din Episcopia Maramureșului și Sătmarului, dimpreună cu Ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române.

La invitația IPS Justinian Arhiepiscopul Maramureșului și Sătmarului și a PS Iustin Sigheteanul, arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, mai mulți ierarhi ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române au participat astăzi, 30 iunie, la Sfânta Liturghie din ziua hramului Mănăstirii Bârsana din Maramureș.  Din soborul de ierarhi au făcut parte: IPSPărinte Andrei - Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, IPS Părinte Ioachim - Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, IPS Părinte Varsanufie - Arhiepiscopul Râmnicului, IPS Părinte Calinic - Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, PS Părinte Lucian - Episcopul Caransebeșului, PS Părinte Andrei - Episcopul Covasnei și Harghitei, PS Părinte Ambrozie - Episcopul Giurgiului, PS Părinte Visarion - Episcopul Tulcii, PS Părinte Macarie - Episcopul Europei de Nord.

Alături de ierarhii slujitori și obștea Mănăstirii Bârsana s-au aflat în comuniune și rugăciune credincioși veniți atât de pe cuprinsul întregii Eparhii a Maramureșului și Sătmarului, cât și din alte zone ale țării.
 Mănăstirea Bârsana este o icoană a sufletului creștin-ortodox maramureșean, aflată pe Valea Izei, la 22 de km sud-est de Sighetul Marmației. Ceea ce fascinează mulțimea pelerinilor care aleg să îi treacă pragul este, dincolo de duhul locului impregnat de buna rânduială monahală, o desăvârșită unitate stilistică ce guvernează întregul așezământ monahal. Viața maicilor de aici se înscrie vizibil pe linia unei tradiții îmbogățite cu evlavie creatoare, fapt pentru care Mănăstirea Bârsana e cautată astăzi de un număr din ce în ce mai mare de pelerini din întreaga țară.