Conferința personalului neclerical la Protopopiatul Moinești

15 Februarie 2017

În contextul în care anul 2017 a fost declarat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române Anul omagial al iconarilor şi al pictorilor bisericeştise înscrie şi şedinţa personalului neclerical din cadrul Protopopiatului Moinești, desfăşurată astăzi, miercuri – 15 februarie 2017, la sediul protoieriei, începând cu ora 10:00 cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim. 

        Astfel, domnul Apreotesei Ovidiu, cântăreţ bisericesc la Parohia „Sf. Spiridonˮ din Comănești, a prezentat referatul Icoana în viaţa creştinului ortodox: comuniune cu sfinţii şi cu Biserica Ortodoxă”. Toţi cei prezenţi au avut posibilitatea să intervină, aducând completări sau punând întrebări, fiecare învățând și împărtășind din experiența personală.

        Sub aspect administrativ a fost subliniată necesitatea îmbunătăţirii activităţii pastorale şi misionare din parohii și în cadrul celor 8 cercuri pastoral-misionare din cuprinsul protoieriei. Tot cu această ocazie s-au stabilit şi detalii organizatorice legate de acțiunile derulate de Protopopiatul Moinești în anul acesta.

Citește mai multe articole despre: protoieria moinesti