Conferință lunară în Protoieria Sascut

13 Decembrie 2016

Cu binecuvântarea IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în data de 13 decembrie a avut loc întâlnirea lunară a preoților din Protoieria Sascut.

 Cu binecuvântarea IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în data de 13 decembrie a avut loc întâlnirea lunară a preoților din Protoieria Sascut, prilej cu care P.C. Pr. Angheluță Liviu de la Parohia Corni a prezentat referatul: „Chipuri de tipografi bisericeşti şi de ierarhi care au înfiinţat tipografii bisericeştiˮ, în contextul Anului comemorativ al Sf. Antim Ivireanul și al tipografilor bisericești. Părintele referent a subliniat în expunerea sa rolul pe care l-a avut Biserica în lucrarea de răspândire a cuvântului tipărit pe teritoriul României. A fost remarcată activitatea pionierilor tiparului românesc (Macarie, monahul Moise, Dimitrie Liubavici, diaconul Coresi, Filip Moldoveanul), precum și a unor ierarhi implicați profund în aceeași lucrare, mai exact este vorba de părinții  mitropoliți: Teofil, Simion Ștefan, Varlaam, Teodosie, și despre Episcopul Mitrofan al Buzăului.

Cu ocazia acestei întâlniri lunare a preoților, un grup de elevi de la Școala Gimnazială Corni, sub coordonarea P.C. Pr. Păunoiu Constantin, profesor de religie la școala respectivă, a prezentat un buchet de colinde și obiceiuri legate de sărbătoarea Nașterii Domnului și a Anului Nou. La final au fost dezbătute diverse probleme de ordin administrativ.   

Citește mai multe articole despre: protoieria sascut, Ședință lunară, decembrie, 2016