Concursul Național de Creație „Icoana și Școala mărturisirii" evaluat în Protoieria Sascut

30 Martie 2017

Cu binecuvântarea IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la nivelul Protoieriei Sascut, etapa Concursului Național de Creație:  ˶Icoana și Școala mărturisirii”  a ajuns la final.

Cu binecuvântarea IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la nivelul Protoieriei Sascut, etapa Concursului Național de Creație:  ˶Icoana și Școala  mărturisirii   a ajuns la final.

Joi, 30 martie a.c., au fost apreciate proiectele parohiilor participante. Comisia de examinare a fost alcătuită din: părintele protoiereu Ioan Negoiță, d-na profesoară Ionela Sandu - directoarea Școlii Gimnaziale din Sascut, părintele Adrian Alexandrescu - coordonatorul activităților catehetice ale Protoieriei și părintele Ionuț Miron - profesor de religie. S-a ținut cont, în evaluarea portofoliilor, de modalitățile de promovare ale activităților cultural-catehetice și creative, de gradul de implicare, numărul de copii și de impactul proiectelor asupra beneficiarilor și asupra comunităților locale. Comisia de evaluare a fost asistată de părintele Daniel Ionel Marari, inspector eparhial de catehizare în cadrul sectorului Cultural al Administrației Eparhiale.

 În urma evaluării, locul I a fost acordat Parohiei ˶Intrarea Maicii Domnului în Biserică ̋ Meleșcani - Dealu Morii, locul al II - lea Parohiei ˶Adormirea Maicii Domnului ̋ Păncești – Sascut, iar locul al III - lea Parohiei ˶Sfântul Ierarh Nicolae ̋  Răcăciuni, fiecare dintre aceste trei parohii având câte un copil cu portofoliu câștigător, care va reprezenta la etapa eparhială, atât protopopiatul, cât și parohia din care face parte. La nivelul Protoieriei Sascut, pe lângă preoți și cadre didactice, au fost cuprinși, în derularea activităților parohiale, un număr de 120 de tineri.

(Pr. Ioan Negoiță)