Concert extraordinar de folclor la Comănești

30 Mai 2016

Cu binecuvântarea Înaltpresfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, duminică, 29 mai 2016, începând cu ora 1800, la Sala Centrului de agrement „Trotușul” din Comănești a avut loc Concertul extraordinar de folclor, în interpretare coral-instrumentală, protagoniști fiind Corala Bărbătească „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului și Orchestra Folclorică „Muzica Divertis” din Chișinău, dirijate de arhidiaconul Iulian Dumitru.

             Această acțiune se înscrie în seria de activități culturale pe care Protopopiatul Moinești le derulează în acest an, declarat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca „An omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox”, Biserica manifestându-și astfel grija pentru conservarea și promovarea valorilor tradiționale românești.

            La acest eveniment cultural de excepție, organizat și derulat de protopopiatul nostru într-o locație nouă, modernă, pusă la dispoziției cu generozitate de către Consiliul Local Comănești și de domnul primar Viorel Miron, au participat o mulțime de iubitori de cânt popular românesc.

             Virtuoșii instrumentiști ai orchestrei Muzica Divertis, dar mai ales Corala Armonia au oferit un regal de folclor românesc autentic, piesele interpretate fiind reprezentative pentru toate regiunile țării.

             Totodată, această activitate a îmbrăcat și veșmânt filantropic, toți cei care au participat la acest concert au fost invitați de către părintele protoiereu Costel Mareș să sprijine un copil de opt ani născut cu o gravă problemă de sănătate, care are nevoie acută de ajutor financiar, necesar pentru tratamentul post-operator.

            „În acest an omagial al tineretului creștin ortodox, cu binecuvântarea Înaltpresfințitului nostru părinte Ioachim, ne propunem să ajutăm cât mai mulți tineri care din păcate sunt în suferință. Și la acest concert vă invităm să ne sprijiniți în acest demers de a readuce zâmbetul pe chipul unui copilaș  de 8 ani, Tudor Fleșcan, născut cu o gravă problemă de sănătate”, a menționat părintele protoiereu.

               Apelul părintelui protoiereu și-a găsit răspuns în inimile milostive și pline de dragoste ale celor prezenți, care au donat pentru Tudor suma de 5422 lei, ce va fi virată în contul familiei acestuia.

              Mulțumim partenerilor noștri care s-au implicat în buna desfășurare a acestei activități cultural-filantropice Pensiunea Mario Moinești, Banca Comercială Română Sa, CAR CFR Comănești-IFN și Parohia „Sfântul Spiridon”.

(pr. Sorin Bârzu)

Citește mai multe articole despre: protoieria moinesti