Colindători la parohia „Sf. Andrei Criteanul” din Bacău

19 Decembrie 2017

În ultima duminică dinaintea serbării Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos la parohia „Sf. Andrei Criteanul” din Bacău a avut loc un concert de colinde susținut de corul „No Name”. Acesta este compus din tineri elevi de la Colegiul Național Pedagogic „Ștefan cel Mare” din Bacău.

Credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie duminică, 17 decembrie 2017, au luat parte la un concert special  de colinde oferit de către corul tinerilor de la Colegiul Național Pedagogic „Ștefan cel Mare”, care a fost dirijat de doamna Marinela Paraschiv-Gora, profesor de muzică la această instituție de învățământ.

„Colindele au fost liant între generații, au fost arc peste timp. De la păstorii și magii care au cântat primele colinde în ieslea unde s-a născut Pruncul Hristos până astăzi dăinuiesc aceste cântări minunate, tradiția aducându-le până în prezent prin viu grai rostite și cântate”, a declarat preotul paroh Gabriel Ichim-Radu.

Cu binecuvântarea Părintelui Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului și sub îndrumarea părintelui Costică Busuioc, protopop al Protoieriei Bacău, cu implicarea activă a preotului paroh și a preotului slujitor, parohia a desfășurat în ultima perioadă mai multe proiecte în care au fost implicați tineri enoriași prin activități cultural-catehetice și social-filantropice între care amintim:

  • Programul Eparhial „Cateheze în parohii" prin proiectul catehetic „Cinstirea icoanelor în Ortodoxie”. (20 martie -1 mai 2017)
  • Programul Eparhial Social intitulat “Bolnav am fost şi M-aţi cercetat”. (17-18 februarie 2017)
  • Programul Eparhial cultural și social Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți!”. (10 septembrie 2017)
  • Proiectul Parohial cultural-catehetic pentru tineri: „Ca toți să fie Una!", din cadrul Concursului național cultural-artistic sub egida „Unirea: libertate și unitate”. (11 decembrie 2017)