Bucuria Nașterii Domnului la Şcoala „Gârla Anei”, com. Ungureni, jud. Bacău

La inițiativa Protopopiatului Bacău, Catedra de Religie a Colegiului Tehnic de Comunicații „Nicolae Vasilescu- Karpen” din Bacău a implementat proiectul intitulat „Scrisoare către Moș Crăciun”, dedicat celor 62 de copii de la nivelele preșcolar și primar ale Școlii Gimnaziale din satul Gârla Anei, com. Ungureni, jud. Bacău, în data de 20 decembrie 2018.

Însuflețită de acest gând înălțător, Catedra de Religie a Colegiului Tehnic de Comunicații „Nicolae Vasilescu- Karpen” din Bacău a preluat anul trecut și a continuat și anul acesta, un model de acțiune caritabilă inițiată de Protoieria Bacău, luând astfel naștere proiectul intitulat „Scrisoare către Moș Crăciun”, dedicat celor 62 de copii de la nivelele preșcolar și primar ale Școlii Gimnaziale din satul Gârla Anei, com. Ungureni, jud. Bacău.

Odată împărtășită în cancelarie intenția derulării proiectului, mobilizarea a fost impresionantă: peste 40 de profesori, diriginți, aproximativ 15 clase de elevi, dar și donatori anonimi au vibrat în același gând înălțător al dorinței de a dărui din suflet, pentru suflet. Timp de aproape două săptămâni (în perioada 10- 20 decembrie 2018) darurile nu au contenit să apară – rechizite, jocuri și jucării, produse de igienă personală, cărți, dulciuri, fructe, îmbrăcămite și încălțăminte, dar și donații financiare din care se va organiza în perioada „Școlii Altfel” o excursie dedicată celor mai silitori elevi ai acestei școli.

Data de 20 decembrie a.c. a însemnat „Marea Întâlnire”: elevi ai clasei a XI-a A, împreună cu prof. dirig. Mazăre Ana-Maria - ceicare au fost „sufletul” acestei acțiuni -  împreună cu organizatorii: prof. Bandraburu Floarea și pr. prof. Bertea Iulian– Ciprian, paroh al bisericii Botești, au ajuns la destinație: Școala Gârla Anei, Botești. Aici ne așteptau nerăbdători cei 62 de micuți, dar cu sufletele mari și cu ochii scânteietori, gata să ne fie gazde pentru câteva ore. Și... curios lucru: de cum am intrat în sala lor luminoasă de clasă, ei au început primii să dăruiască: era bucuria Nașterii Domnului pe care ne-o aduceau cu glasuri de colinde fremătând a puritate și emoție!!! Ni s-au rourat ochii tuturor, fiind copleșiți de o căldură harică... Am început să zâmbim, să-i cuprindem pe toți în privirile și în inimile noastre, redescoperind parcă ceva ce nouă ne lipsea, dar de care ne era atât de dor: candoarea, puritatea și inocența copilăriei...

Finalul a fost copleșitor și înălțător deopotrivă: noi - dăruind umile cadouri, ei - oferindu-ne în schimb lumina din priviri, zâmbete sincere și calde îmbrățișări. Și mai presus de toate, un DAR de HAR, învăluindu-ne în comuniunea iubirii împărtășite. Nu știu încă cine a dăruit și cine a primit! Cert este faptul ca am devenit cu toții mai bogați sufletește, mai sensibili, mai dornici de a continua să dăruim, cu timp și fără timp, căci „dar din dar se face RAI”!

(Prof. Bandraburu Floarea şi pr. prof. Bertea Iulian-Ciprian, Colegiul Tehnic de Comunicații „Nicolae Vasilescu- Karpen” Bacău)