„Biruința binecredincioșilor creștini” din Protopopiatul Buhuși

14 Septembrie 2016

Astăzi, 14 septembrie 2016, cu binecuvântarea și participarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, în Protopopiatul Buhuși a avut loc bucuria deplină a manifestărilor dedicate Înălțării Sfintei Cruci.

Astăzi, 14 septembrie 2016, cu binecuvântarea și participarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, în Protopopiatul Buhuși a avut loc bucuria deplină a manifestărilor dedicate Înălțării Sfintei Cruci.

Alături de preoții și credincioșii din Protopopiatul Buhuși au fost prezenți reprezentanți ai instituțiilor centrale și locale, precum și Garda de Onoare a Batalionului 635, „Precista” – Bacău.

După ce Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a salutat Garda de Onoare, s-a intonat Imnul Național și s-a arborat Drapelul României alături de monumentul eroilor căzuți pe câmpurile de luptă în Primul Război Mondial.

Au urmat Slujba de Te Deum și resfințirea plăcii comemorative a monumentului eroilor buhușeni, precum și rugăciuni de binecuvântare a elevilor pentru începutul noului an școlar.

După discursurile reprezentanților instituțiilor județene și locale a urmat mesajul Înaltpreafințitului Părinte Ioachim, care a vorbit despre patriotism, despre jertfelnicie pentru neam și țară și despre faptul că astăzi, la Buhuși ne-am bucurat împreună cu acești copii minunați pentru că la rândul nostru avem suflete de copii”.

În continuare a avut loc parada Gărzii de Onoare și procesiunea către Catedrala „Sf. Nicole”, unde Înaltpreasfinția Sa a rostit rugăciuni de mulțumire și a binecuvântat copiii care au primit rechizite pentru noul an școlar în contextul „Anului omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox” și a programului implementat de Arhiepiscopia Romanului și a Bacăului, ajuns la a IV-a ediție: „Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți!”.

Părintele Protopop Vasile Cozma a încheiat șirul acestor manifestări mulțumind Înaltpreasfințitului Ioachim pentru binecuvântare și participare cu recitarea poemului „Crucea Golgotei și mărul Paradisului” din colecția poemelor alcătuite special de Înaltpreasfinția Sa pentru pericopele evanghelice din duminici și sărbători.

 

 
 
Citește mai multe articole despre: biruinta, binecredinciosilor, crestini, Protopopiatul, buhuși