Asociația Step a vizitat copiii de la Parohia Fundu Tutovei

27 Decembrie 2016

Sărbătorile de iarnă cu miros de brad și clinchet de clopoței au început în dimineața zilei de 25 decembrie și pentru bunii credincioși din satul Fundu Tutovei, comuna Plopana, Protopopiatul Bacău, când întreaga creștinătate serbează Nașterea Pruncului Mântuitor.

„A venit și-aici Crăciunul !”

Colindătorii, cu mic și mare, au fost prezenți în biserica lor parohială pentru a participa la sfânta Liturghie. Uralele și cânturile lor au fost aduse ca niște daruri oferite de ei Pruncului născut în ieslea Betleemului. Tot acum, comunitatea adunată în biserică s-a bucurat și de prezența oficialităților locale ale comunei Plopana. După oficierea Sfintei Liturghii și citirea scrisorii pastorale a IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, adresată tuturor credincioșilor ortodocși din zona canonic-administrativă, a urmat, în biserica parohială, desfășurarea programului cultural-educațional și social-umanitar parohial Daruri și haruri ale Pruncului Dumnezeiesc”, ajuns la cea de-a treia etapă, sub genericul „A venit și-aici Crăciunul”. 

De asemenea, Moș Crăciun a adus în dar un laptop unei fetițe din clasa întâi care frecventează cursurile Școlii Gimnaziale din comuna Plopana și care are deosebite rezultate la învățătură, folosindu-i pe viitor la dezvoltarea sa intelectuală în societate și în pridvorul bisericii. Realizarea etapei a fost posibilă prin implicarea unor persoane publice din Bacău sub coordonarea preotului paroh, de ea bucurându-se câteva zeci de copii și tineri care, după ce au colindat pe părinții și bunicii lor, au primit dulciuri și fructe.

„Zâmbește de Crăciun !”

În data de 27 decembrie a.c. s-a desfășurat al patrulea și ultimul eveniment din cadrul programului "Daruri și Haruri ale Pruncului Dumnezeiesc".

„Zâmbește de Crăciun!”, eveniment inițiat de către Asociația STEP Bacău și implementat împreună cu Parohia Fundu Tutovei, s-a concretizat în ziua de prăznuire a Sfântului Arhidiacon Ștefan prin donarea de haine, jucării, dulciuri și alte obiecte și lucruri persoanelor din Fundu Tutovei.  "Donează! E ușor să faci bine!" a fost motto-ul sub care s-a desfășurat această campanie social-umanitară. Asociația STEP Bacău este una dintre asociațiile care au inițiat și câștigat titlul "Bacău - Capitala Tineretului în România", iar evenimentul de azi este o primă acțiune în cadrul BCT 2017.

“Ne-am propus ca pe această cale să implicăm tinerii din orașul Bacău în acest frumos gest social-umanitar care a început în urmă cu două săptămâni și se încheie astăzi. Sperăm ca acest eveniment să fie primul dintr-un lung șir și care pe lângă efectul final, acela de a face mai frumoasă viața oamenilor care au nevoie de un sprijin, să fie o cărămidă în construcția comunității băcăuane”, a declarat Alexandru Ciobanu, unul dintre tinerii care au inițiat Proiectul Bacău Capitala Tineretului în 2017.

Gabriel Postolache, vicepreședinte al Asociației Step și unul dintre inițiatorii BCT2017, a declarat : “Asociația STEP vă urează Sărbători Fericite, dar nu doar alături de cei dragi, ci și alături de oameni asemenea copiilor din Fundu Tutovei. Bucuria de a vedea acești copii zâmbind este mult mai satisfăcătoare decât orice cadou primit sau dăruit”.

“Dintotdeauna am fost îndrumați sa ajutăm aproapele nostru, acest lucru fiind ca o datorie morală pe care toți o avem. Astfel, proiectul acesta mă motivează și mă împlinește sufletește. Invităm pe toată lumea să împartă aceeași bucurie cu noi, este ușor să faci bine . În același timp țin să mulțumim tuturor persoanelor care ni s-au alăturat și au făcut donații”, a spus Eliza Naieda Radu Mironică – membru în cadrul asociației băcăuane.

La final, copiii care au obținut cele mai bune rezultate la învățătură au primit medalii. În urma acțiunii umanitare, peste 60 de copii și 100 de persoane adulte au primit îmbrăcăminte, încălțăminte, cărți, dulciuri, fructe și multe jucării.

(Pr. Daniel Marari)