Un nou așezământ social - filantropic în Protopopiatul Roman

În Duminica a XXV-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul a fost prezent în mijlocul credincioşilor din parohia Gherăieşti, filia Gherăieştii Noi, Protopopiatul Roman. Preasfinția Sa a oficiat slujba Dumnezeieștii Liturghii în biserica ”Nașterea Maicii Domnului”, înconjurat fiind de un sobor de preoţi şi diaconi, urmată de sfinţirea noului aşezământ social – filantropic ”Sf. Vasile cel Mare”, construit de credincioșii parohiei sub coordonarea preotului Lupu Vasilică-Liviu.

”Începând cu anul 2007, cu binecuvântarea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul în această parohie au fost demarate lucrările de construcţie ale unei așezământ social - filantropic care să corespundă noilor cerinţe ale credincioşilor. După 6 ani de trudă, lucrările au fost finalizate”, a precizat preotul Dragoș Munteanu, protopop de Roman.

La finalul slujbei, preotul paroh Lupu Vasilică – Liviu a fost ridicat la rangul de iconom stavrofor pentru realizările şi implicarea activă în acţiunile administrativ - gospodăreşti, social - filantropice şi misionare desfăşurate în această comunitate.