Un nou Așezământ social-filantropic a fost sfințit în Protopopiatul Buhuși

În data de 13 noimbrie, au fost târnosite Așezământul social-filantropic și Paraclisul cu hramul „Sf. Ierarh Nectarie Taumaturgul” din Parohia Lețcana, Protopopiatul Buhuși, de către PS Ioachim Băcăuanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopi Romanului și Bacăului.

Ansamblul eclesial a fost construit pe anplasamentul vechii biserici, aflându-se în curtea Bisericii ”Sfinții Voievozi”. Este compartimentat și cuprinde o sală de mese, bucătărie și un birou parohial. Aici vor fi desfășurate activitățile misionar-pastorale ale parohiei, orele de cateheză cu tinerii și alte acțiuni sociale.

Lucrările de construcție au început în anul 2008 sub coordonarea P.C. Pr. Paroh Adrian Merlușcă, fiind ajutat de credincioși. Noul așezământ social filantropic din Parohia Lețcana va constitui încă un centru de mare importanță pe lângă celelalte așezăminte deschise pe cuprinsul eparhiei, în cadrul sectorului de asistență socială și filantropie creștină.

După sfințire s-a oficiat Sf. Liturghie arhierească, la care a participat PC Pr. Protopop Vasile Cozma protopop de Buhuși, împreună cu un sobor de preoți și numeroși credincioși.
 
Pentru deosebitele lucruri care le-a realizata, Pr. Paroh a fost hirotesit iconom, iar persoanelor care au adus o contribuție acestor lucrări li s-au înmânat câte o Distincție de vrednicie din partea Ierarhului.