Trei arhierei au slujit la hramul Mănăstirii Dorna Arini

Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din localitatea Gheorghiţeni, comuna Dorna Arini, judeţul Suceava, şi-a serbat ieri hramul în prezenţa a sute de credincioşi din toată ţara.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, alături de PS Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, şi de PS Longhin, Episcop de Bănceni - Ucraina.

Am avut bucuria ca fiu al satului şi ctitor al acestei mănăstiri să slujesc alături de PS Ioachim Băcăuanul, de PS Longhin, şi de un sobor de peste 60 de preoţi şi diaconi. A fost o bucurie pentru toţi cei care au participat la această sărbătoare întrucât, Maica Domnului, cu acoperământul ei ne cheamă pe toţi sub a sa ocrotire. Am simţit vibraţia sufletelor credincioşilor care ne-au mulţumit pentru că i-am invitat la acest hram. Oamenii au venit din Maramureş, Bucureşti, Ploieşti, Constanţa şi din toată Moldova manifestându-şi evlavia lor faţă de Maica Domnului şi au împărtăşindu-şi bucuria sărbătorii", ne-a relatat Înalt Preasfinţitul Teodosie.
 

Cuvânt emoţionat al Preasfinţitului Longhin


Arhiepiscopul Tomisului a amintit că la Dorna Arni există şi o bază de tratament, astfel că mulţi pelerini s-au interesat să-şi continue vindecarea trupească în aşezarea monahală de lângă oraşul Vatra Dornei.

"Ne-am bucurat şi ne-am emoţionat când PS Longhin ne-a vorbit de dorul pe care l-a avut faţă de românii din România. Acest cuvânt al Preasfinţiei Sale i-a făcut pe credincioşii prezenţi să lăcrimeze. PS Longhin şi-a manifestat bucuria că i-a găsit pe românii din Bucovina României aşa cum îi gândea în inima Preasfinţiei Sale. Dorinţa Episcopului de Longhin i-a fost pe deplin împlinită, văzând că oamenii sunt buni, evlavioşi, dornici de rugăciune, iubitori de Dumnezeu şi de credinţă. Preasfinţia Sa a remarcat că oamenii îşi manifestă credinţa nu doar prin rugăciune ci şi prin faptele de iubire a aproapelui şi de ajutorare a Bisericii. PS Longhin ne-a mărturisit bucuria pe care o are în prezenţa celor peste 400 de copii şi a celor 100 de bătrâni pe care îi îngrijeşte la Mănăstirea Bănceni. Preasfinţia Sa este pentru noi o pildă de dăruire şi de slujire. Rugăm pe Maica Domnului să ne acopere cu acoperământul ei şi să ne ajute mereu. Fecioara Maria să fie cea care poartă sufletele părinţilor, moşilor şi strămoşilor noştri în locaşurile cereşti, acoperindu-le cu acoperământul ei", a mai spus IPS Teodosie.