toarea Învierii Domnului la Catedrala Arhiepiscopală din Roman

Aproape 2000 de credincioși au primit lumină din Lumina Sfântă a Învierii Domnului la Catedrala Arhiepiscopală din Roman în cea mai frumoasă noapte din an.

Aproape 2000 de credincioși au primit lumină din Lumina Sfântă a Învierii Domnului la Catedrala Arhiepiscopală din Roman în cea mai frumoasă noapte din an.

Slujba Învierii a fost oficiată de Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. La finalul prime părți din sfânta zi a Învierii, din incinta Agheazmatarului aflat în curtea Centrului Eparhial, Preasfinția Sa a rostit şi un cuvânt de învăţătură în care a subliniat importanța sărbătorii Învierii Domnului nostru Iisus Hristos pentru viața creștinilor.

Sărbătoarea a continuat cu partea numită Canonul Învierii Domnului și cu oficierea în Catedrala Arhiepiscopală a Sfintei Liturghii a Sfântului Ioan Gură de Aur, de către Preasfinția Sa înconjurat de un soborul preoților și diaconilor slujitori la catedrală.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Ioachim Băcăuanul a adresat un cuvânt tuturor celor au avut dragostea și răbdarea de a petrece noaptea binecuvântată în atmosfera de rugăciune specifică acestei zile. „Cu prilejul acestei sărbători mari și sfinte vă dorim pacea și bucuria Învierii Mântuitorului Iisus Hristos, sănătate și mult ajutor de la Dumnezeu, pentru dumneavoastră și pentru cei dragi ai dumneavoastră”, a menționat, printre altele, Preasfinția Sa, după care, conform tradiției îndătinate, a ciocnit un ou roșu cu fiecare dintre cei prezenți, rostind salutul pascal „Hristos a   înviat!”