Tinerii talentați din Moinești premiați la concursul ”Cuvânt și culoare din suflet de copil”

Peste 100 de copii din clasele III-VIII, care învață la școlile din cuprinsul Protoieriei Moinești au participat la cea de-a II-a ediție a concursului de creație plastică și literar-religioasă ”Cuvânt și culoare din suflet de copil”. Organizat cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Ioachim Băcăuanul, concursul și-a desemnat premianții în cadrul unei ample ceremonii organizate joi, 6 iunie, în sala de conferințe a Protoieriei Moinești. „Anul 2013 a fost consacrat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca fiind Anul omagial al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena în Patriarhia Română. Nu este altceva decât o invitaţie de a urmări viaţa sfinţilor şi a urma exemplul lor. Avem convingerea că este necesar ca tinerii să caute şi alte repere decât cele pe care le propune societatea de astăzi. Într-o lume dezorientată, sau care este orientată mai mult pe orizontală, pierzându-şi dimensiunea verticală, Biserica propune reperele credinţei. În acest demers se înscrie şi această a doua ediţie a concursului nostru, activitate în cadrul căreia copiii au fost chemaţi să ne arate cum înţeleg ei libertatea ca dar al lui Dumnezeu, sau cât de importante sunt familia şi educaţia pentru dezvoltarea şi devenirea noastră. La vârsta copilăriei, răspunsurile lor, în cuvânt sau culoare, sunt uimitoare, şi întotdeauna ne surprind prin prospeţime şi sinceritate”, a declarat preotul părintele protopop Costel Mareș, care a şi coordonat comisia de evaluare a lucrărilor.

Tot atunci, a fost proiectată şi o scurtă prezentare în imagini a festivităţii de premiere de anul trecut, forma concentrată a eforturilor încununate dar şi a bucuriei şi emoţiilor primei ediţii. Prezenţa copiilor, însoţiţi de părinţii şi profesorii lor, a adus culoare şi lumină în sediul Protopopiatului care a devenit, vreme de un ceas, casă a bucuriei, loc al împlinirilor şi şcoală a formării şi creşterii spirituale. Protopopiatul Moineşti mulţumeşte pe această cale tuturor colaboratorilor, atât copiilor cât şi profesorilor implicaţi în acest demers educaţional, comisiei de evaluare şi în mod special sponsorilor si donatorilor, cei care sustin material acest concurs oferind copiilor premii consistente.

Câştigătorii din acest an ai concursului de creaţie literar-religioasă şi plastică "Cuvânt şi culoare din suflet de copil", sunt:

Premiul PROTOIERIEI - premiul special al concursului:
Hereş Teodor, clasa a VII-a, Şcoala Ştefan Luchian Moineşti, 400 RON.

SECŢIUNEA A1
     „Educaţia şi familia creştină” – desen, pentru copiii din clasele III-IV

     Premiul I – Cărăuşu Alexandru, clasa a III-a, Şcoala Gimnazială Enăcheşti, 300 RON.
     Premiul II – Ciuhat Nicoleta, clasa a IV-a, Şcoala Gimnazială Bucşeşti - Poduri, 200 RON.
     Premiul III – Popa Vasilica Mădălina, clasa a III-a, Şcoala Gimnazială Enăcheşti, 100 RON.
     Menţiune – Stătescu Alexandra, clasa a IV-a, Şcoala Gimnazială Ştefan cel Mare, Zemeş, 50 RON.
     Menţiune – Grăjdan Mihaela, clasa a III-a, Şcoala Liviu Rebreanu, Comăneşti, 50 RON.

SECŢIUNEA A2
     „Educaţia şi familia creştină” – desen, pentru copiii din clasele V-VI

     Premiul I – Irimia Ilinca, clasa a VI-a, Şcoala Ştefan Luchian, Moineşti, 300 RON.
    Premiul II – Marian Ionela Andreea, clasa a VI-a, Şcoala Liviu Rebreanu, Comăneşti , 200 RON.
     Premiul III – Luca Teodora Adelina, clasa a V-a, Şcoala Gimnazială Bucşeşti - Poduri, 100 RON.
     Menţiune – Murăraşu Elena, clasa a VI-a, Liceul tehnologic Dărmăneşti, 50 RON.
     Menţiune – Chiosa Brânduşa, clasa a VI-a, Şcoala Gimnazială Ştefan cel Mare - Zemeş, 50 RON.

SECŢIUNEA B.
     "Libertatea ca dar al lui Dumnezeu" (eseu argumentativ)

     Premiul I – Florariu Daniel, clasa a VII-a, Şcoala Ştefan Luchian, Moineşti, 300 RON.
     Premiul II – Ştefania Ciucă, clasa a VIII-a, Şcoala Ştefan Luchian, Moineşti, 200 RON.
     Premiul III – Cojocaru Iustina, clasa a VII-a, Liceul tehnologic Dărmăneşti, 100 RON.
     Menţiune – Diaconu Diana Gabriela, clasa a VII-a, Şcoala Ion Creangă - Zemeş, 50 RON.
     Menţiune – Spânu Viviana, clasa a VII-a, Liceul tehnologic Dărmăneşti, 50 RON.

Mulţumim în mod special partenerilor care au sprijinit în modul cel mai concret acest concurs, făcând posibilă existenţa unor premii consistente şi motivante, astfel încât festivitatea de premiere să fie mai mult decât simplu prilej-şablon de înmânare a unor diplome. Astfel, ne adresăm cu gratitudine S.C. BETULA-FARM S.R.L., parohiilor Sfântul Nicolae - Moineşti, Sfinţii Apostoli – Moineşti, Sfântul Spiridon – Comăneşti, fără să uităm a menţiona şi parohia Poduri, parohia Stăneşti, parohia Cornet, parohiaPietrosu, parohia Poiana II, parohia Valea Şoşii, parohia Valea Arini, parohia Asău, parohia Vermeşti, parohia Cucuieţi, parohia Prohozeşti II, parohia Băseşti, parohiaTescani, parohia Scorţeni şi parohia Sulţa