Slujbă arhierească şi pelerinaj în parohia Mănăstirea Caşin II

Sfânta Mare Muceniţă Ecaterina a fost sărbătorită în mod deosebit în parohia Mănăstirea Caşin II din Protopopiatul Oneşti.

Paraclisul acestei parohii şi-a cinstit ocrotitoarea. Slujba Sfintei Liturghii a fost săvârşită de PS Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.

Cu acest prilej, a fost adusă de la Catedrala Arhiepiscopală din Roman racla ce adăposteşte fragmente din moaştele mai multor sfinţi ai Bisericii noastre. Copiii, îmbrăcaţi în costume naţionale au întâmpinat de dimineaţă racla cu sfintele moaşte, care au fost aşezate în Paraclisul „Sfânta Ecaterina” a parohiei Mănăstirea Caşin II.

„La această sărbătoare au venit preoţii de la parohiile din apropiere, alături de credincioşii lor, dar şi corala preoţilor din Protopopiatul Oneşti. În parohia Mănăstirea Caşin II a fost un popas duhovnices cu totul aparte. A fost o zi de toamnă târzie, dar o primăvară în sufletele celor care au participat la această sărbătoare”, a relatat PS Ioachim Băcăuanul.

Parohia Mănăstirea Caşin II a marcat ieri împlinirea a 12 ani de când a fost pusă piatra de temelie pentru Biserica cu hramurile „Buna Vestire” şi „Sfântul Simeon Noul Teolog”.