Slujbă arhierească la biserica Sf. Spiridon din Comănești, Protopopiatul Moinești

Biserica „Sf. Spiridon” din Comănești s-a dovedit a fi neîncăpătoare miercuri, 12 decembrie, cu ocazia serbătorii hramului acestui locaș de închinăciune. Autorități locale, medici, profesori, și sute de credincioși au participat la Sfânta Liturghie, oficiată de către Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, înconjurat de un sobor de 12 preoți.

Evenimentul a constituit un adevărat festin spiritual pentru întreaga Vale a Trotușului. ”Este singura biserică din protopopiatul nostru care îl are ca ocrotitor pe sfântul Spiridon și datează din anul 1815”; a explicat preotul Costel Mareș, protopop de Moinești.

În cuvântul rostit cu această ocazie, Preasfinția Sa a prezenta viața Sfântului Spiridon, un model de milostenie și bunătate pentru fiecare creștin, îndemnându-i pe toți să-l aibă ca exemplu personal.

”A fost o sărbătoare din toate punctele de vedere, cu o slujbă arhierească deosebită, ce ne-a marcat pe fiecare dintre noi. Sunt preot aici de 25 de ani și, de fiecare dată, trăim cu toții, această zi deosebită. M-am bucurat mai ales că noi, cei din Eparhia Romanului și Bacăului, avem un ierarh, a cărui viață se aseamănă celei a Sfântului Spiridon, neobosit și mereu lucrător”, a declarat preotul Alexandru Maxim, parohul bisericii Sf. Spiridion din Moinești.

Sărbătoarea s-a încheiat cu o agapă oferită celor peste 200 de credincioși sosiți la hramul din Comănești de pe toată Valea Trotușului.